Friday, April 10, 2009

JANGAN KENCING DALAM LUBANG

Pagi semalam, setelah menonton keKALAHan Liverpool, aku pulang ke rumah mak aku di kampung baru..sementara menunggu laungan azan subuh untuk menunaikan solat subuh, aku tengok al-kulliyah..

Jangan gelak ye kekawan, bukan ape..aku tengok pastu kebetulan tajuk die best, pasal Histeria..
power oo..histeria tu ape? menurut Ustaz dlm forum tu smlm, histeria ni lebih kurang rasukan makhluk halus ataupun setan ke dalam badan manusia..

Antara orang2 yang dijadikan 'faveret' untuk dirasuk setan ialah :

  1. Yang lemah semangat
  2. Yang kurang amalan kebaikan
  3. Yang melakukan kejahatan
  4. Yang memuja setan
  5. Yang terlalu memikirkan sesuatu ketakutan atau masalah
Pastu dalam forum tu, ustaz tu pun bagi nasihat2, dan antara yang menarik perhatian aku ialah satu sabda Rasulluan saw sendiri yang berbunyi lebih kurang iaitu

"janganlah membuang air di dalam lubang atau tanah merekah kerana ianya ialah tempat syaitan berada"

Dan ustaz tu pun gitau, jangan kencing merata-rata kerana kalo terkencing kat tempat syaitan tu, mungkin itu sebab syaitan rasuk..Bile pikir balik, setan pn tau jaga kebersihan, x suka orang yang kencing kat tempat dia, tapi nape ek orang zaman skang banyak yang perangai lagi teruk dari setan?? emm..pikir2kan la ye..

Jagalah kebersihan diri, tingkatkan amalan..Elakkan histeria..salam

8 comments:

NoRT said...

wa bro... mmg best ah.. lama x nampak? kencing biaq bertempat la kawan.... hahahaha.. kencing leklok.. jgn kencing berlari... huahuahua

nURmALa mAZLan said...

ha...
dengar tu aizat..
jgn kencing bersepah²

skang ni banyak setan bertopengkan manusia

Mr. Azman @ Kreuger said...

kekeke... tajuk dah best...
saje je layang bace sampai abes..
tengok apa kate penaja.

tapi semua pantang larang tuh memang
le betoi.

perantaraan yang mudah untuk setan
masuk ke dalam badan org yang lemah
kalau die kencing kat tempat tertentu

so nak kinceng tuh, kaver line laa
sket.. jangan hekut dan jer.. hehe

cendawanintim said...

haaaaaaa, dah tu, pi kencen kat toilet tuh!

A.I.Z.A.T said...

Nort-

Aku ade ar.cume xde idea nk updte blog je..ko sht??
cane student?? ok ke?

ko x baik ar kencing blari nort. ish ish;p

A.I.Z.A.T said...

Nurmala Mazlan-

Yg psl entri ni mmg sy tuju khas utk akak actually.hahaha

mmg setan skang ramai pki tpoeng gajk, manusia pn sma

A.I.Z.A.T said...

Mr Azman-

ala tajuk je ke best? cite die x best ek?hehehhe..

pantang larang tu mmg btul,bkn ak yg bagi,tp Ustaz dari Darul Syifak yg bagi..

So mmg btl,jgn kencing merata rata atau anda akan merana.hehehe

A.I.Z.A.T said...

Cendawanintim-

mmg ar sy kencing kat toilet, yg tu sy pesan khas utk akak.hehhe..gurau;p

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates