Tuesday, February 17, 2009

TUNJUK PANDAI

GAMBAR SEKADAR HIASAN..hehehe


Salam..
skang time aku tulih entri ni ialah pada petang selasa, 17feb09, 4.27pm waktu KL..
aku saje ar nak discuss dengan blogger2 sume pasal isu 'Tunjuk Pandai'..

Ok2,ape yg aku maksudkan dengan orang 'Tunjuk Pandai' ni ialah individu yang suke beri pendapat tentang sume isu, walaupun die tak tau ape2 pn sebenarnye..pendek kata serba tau la die ni, orang cite pasal komputer die tau, cite pasal motor die mencelah, konon tau pasal muzik serata dunia, cite pasal politik konon die follow, cite apa2 sume la die nak tunjuk die tau..Tapi sebenarnye tak pun,die hanya explain bende "basic' je..so korang bebulu tak dengan makhluk tuhan yang spesis camni?? pastu lak sume isu dari kecik smpai ke besar die nak ulas, die nak tegur, yelah die kan tau sume.. korang ade ke kenal org sekeliling yang perangai camni?? so camne ek korang nak "handle' situasi individu camni??

Bagi aku la kan, baik diam kalau tak tau, jangan la nak menyampuk..kalo nak tau, tanya je la ok, ni sebab asik nak tunjuk pandai, last2 orang lain tau gak yang die ni bodoh..pastu mengikut pemerhatian aku la kan, orang camni, memang tidak disukai ramai la sebab sape yang tak berbulu beb..asik die je nak tunjuk pandai, walhal orang tau die hampeh..jadi kalo anda rasa anda tergolong daripada golongan suke 'Tunjuk Pandai' ni, korang boleh renung kembali disekeliling, bape ramai yang suke ngan prangai ko, dan bape ramai yang tidak..

Dulu ade lagu K.R.U yang aku agak suke gak, tajuk die ape tah tapi lirik die bole dijadikan teladan dan ianya berbunyi camni "Diam Adalah Pintar"..daaaa. take care..

24 comments:

iRiSS said...

yeah..i agree!!

"diam adalah pintar"
"action is louder than speak"

Mr. Azman @ Kreuger said...

hahaha nak tau tajuk die?
Segala---> "FANATIKKKKK"
*yup fanatik...

disebabkan fanatik orang akan
suke berkata kata, walaupon
pengetahuan die sikit tentang
apa yang nak diperkatakan.

memang sesuai la tajuk tuh~

cendawanintim said...

itu menunjukkan kecetekan akalnyer...

kekadang rasa nak gelak orang cenggini..

Aida said...

terima kasih drop by .. ekceli tak tau nak tinggal kan note kat mana satu sbb awak ni banyak blog .. blogger tegar ye ... hehehe

Ada Ayrissa said...

tunjuk pandai tp bernas xper..
ni dahla tunjuk pandai, ntah apa2 lak tu..heheh

slm singgah too ;)

NoRT said...

orang spesis tu jiwa kacau la jat... smua wat kpala tau... cari je point yg mmg kita rasa leh makan...cantas dia tros....huahuahua..
moga mereka kan sedar...DIAM ADALAH PINTARRRR!!!! yeahhh!!

saya said...

memang pon.. orang yg memekak tu sebenarnya nak tunjuk pandai je lebih walhal tong kosong. memang paling menyampah dgn org yg mcm ni. keje nya lain takde, mengarah orang, menyuruh orang, pas tu bila dah dapat baik punya, dia la yg punya pujian. hahahha... takpe la.. ada ubi ada batas, bila dah ada ubi buleh buat kerepek ubi pedas. eh..relevan ke pantun tu? hehehhe...

Farah Aminuddin said...

sy pun penah ade pengalaman ngan org mcm ni. geram jugk kalau asyik berlagak pandai

oh ye, dh linkkan. tq

Anysz said...

ooo slalu sgt jumpe org cmni
ignore je ;)

::dazzLaila:: said...

yg dimaksudkan tu din ke..
hahhaha
(daz guro jer..jgn gtau die)
lalala
len kali tlg kejutkan subuh lg ek..
:malu

»Tä§häbellä« said...

Kat blogger pun spesis camtu ada gak...bila bercakap bab IT melebihi yang cerdik pandai tapi bila suh wat tutorial x reti lak...lebih kuah dari sudu...

A.I.Z.A.T said...

iris dear-

heheh i know u always agree with me.take care dear

A.I.Z.A.T said...

Encik Azman Ishak-

ohoh Fanatik ek..time kasih gtau..
manatau ni?dlu ade dgr gak ek?huhu

moa kite sume x tgolong dlm golongan fanatik ni ye..insyaallah

A.I.Z.A.T said...

cendawanintim-

betul sgt ar tu,kalo x cetek..
dorg xkn blagak cmni,maybe nk pehatian kot..huhu

mmg ptt gelak la org camni

A.I.Z.A.T said...

Aida-

sama-sama juga..ha yg bnyk2 tu sume blog testing jek..ni la yg utama..huhu..bole kata tegar gak la..huhu

A.I.Z.A.T said...

Ada Ayrissa-

tau xpe kn?huhu..dah ar x bernas, xde isi pnting lak tu..

salam kembali

A.I.Z.A.T said...

Nort-

tp kadang ak maleh ar nak kaco org cmni,sbb xnk kecikkan ati dorang..
tp tu ar,jiwa kaco ek..huhu..
thanks nort

A.I.Z.A.T said...

SAYA-

sy pn menyampaj, tp tu ar..ssh nak elak dari orang2 camni..emm,pantun ti dah ok rhyming die tapi x relevan sbb xde isi..

A.I.Z.A.T said...

Farah Aminuddin-

saya pun geram gak orang camni..

thanks ye

A.I.Z.A.T said...

Anysz-

btol btol btol..
ignore..gud idea

A.I.Z.A.T said...

Daz-

Eh bkn din ar..die ok.
harap die x baca ni sbb mmg sy xde gtau die lagi..hehehhe
kejut subuh ek?
insyaallah kalo ade kredit..
kuikuikui

A.I.Z.A.T said...

Tashabella-


standard ar,bkn kt blogger je ade..
kat merata dunia ade org cmni..
heheheh..jgn layan sgt..lantak ar kan?huhu

ELeEa said...

Lagu 2 tajuk dia FANATIK ye en aizat...
mekasih...hehehehe
sy mmg pandai sbb sy minat KRU...
bkn tnjuk pandai ye...hehehehe
=)

A.I.Z.A.T said...

Eleea-

Aah fanatik, Bro kreuger dah gtau tajuk lagu tu.
hehe,thanks anyway..heheheh..
awk pn minat KRU ke dulu??

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates