Tuesday, December 23, 2008

Kisah Semalam

Semalam , Isnin. 22 disember 2008,aku buat banyak bende yang dah lama aku tak buat.. hehe.. paham ke?? takde ar, aku da bape minggu tak main futsal, semalam at last..main gak..

[Kisah Futsal]
Pancit gile oo..biasa ar main ngan kawan2 hotel corus, memule tu dah ar aku dtg lambat ngan nazri,kwn aku kat corus..hahah.dlm 8.20pm baru sampai.tengok2 ade sorang bdk corus,Romi,ngah jadi goalkeeper, tapi ngan baju ofis die,hahah..hampeh..pastu die kua, aku lak jadik goallie..btol ke aku eja ni..team aku memule tu ialah Fadly, Komeng, Airil, n Nazri..bencinye jaga gol ni,bkn apa, aku takde glove..sakit tangan nak tepis..huhu..then pastu aku berpaling tadah dengan menukarkan diri aku ke team jahat iaitu terdiri dari Jasrul, Deswin, Azli dan Salim..kali ni aku main striker lak, tapi tak larat nak lari sebab..well..inilah akibatnye kalo da lama tak main..bola laju sket jek, aku bia je ar..hahah.sorry Jas.tapi yang aku tak bole lupe semalam, aku sepak bola dari tengah court,kene tangan fadly..sorry bro, aku tak sengaja..aku harap die paham, tiada niat jahat yang terlintas, hanya niat murni untuk score goal je..tapi sebab reflect kene tangan fadly, encik arip bejaya score..wakakkakaka..walaupun semalam penat gile..tapi aku enjoy sgt2,best oo..dalam 9.15 abih ar main..pastu,ngah2 tecungap-cungap tu. dapat sms dari Ku Mariam.


[Kisah Ku Mariam]
Terharunye sebab die ingat lagi kat aku.da bape minggu,atau mungkin sebulan tak sms dia, tapi semalam dia sms aku..ialah,dia dah kawin..sebab tu aku tak sms die, bukan tak ingat..tapi aku pun bz..sorry ye wak..yam ni kawan baik aku dari time aku keje kar MIDF, Jln Tun Razak dulu, rasanya sume bende aku mengadu kat dia.. hehe..biasa ar, aku kan anak bongsu, oleh kerana aku tak bape nak manja ngan family, so aku kene ar manja2 ngan kawan2.tapi takde ar sume..aku bangga ada kawan cam die, tapi takde ar maksud kawan lain aku tak bangga..ade gak, cume kalo nak state kat sini, panjang lebar lak nati..wakakakaka..cite pasal yam ni, die baru je kawin bulan lepas, dan aku tak pegi sebab aritu kene bawak bapak aku gi klinik, "saya mintak maap", takde alasan lain nape tak dtg.eh yeke?? eh tak ar..aku paham situasi dia, aku pun nak jaga ati ramai orang, dan yang paling penting, aku pun ada hati nak jaga..oh ye, aku kan SENSITIF.. huhu..just semoga dia berbahagia sampai bila2, aku taknak lain. aku nak die happy jek..SELAMAT PENGANTIN BARU untuk Ku Mariam..


[Kisah Mohd Feiza & Pramu]
Ok,so pas je abis futsal,aku gi anta Nazri gak Corus, skali jalan ngan aku, Komeng yang memboncengkan Erpan,sorang lagi kwn Corus aku..hehe..dan sebelum start ftsal, kawan baik aku,sejak dari Kolej smpi skang (harap sampau bebile), iaitu Mohd Feiza awal2 lagi ajak lepak minum..so abih je futsal,blk kg baru,mandi,then gi beli lilin.eh beli lilin?? si feiza suh aku beli, die nak bereksperimentasi menggunakan kamera dslr Nikon D80 die, bersama speedlight yang aku memang tak ske pegang sebab berat..huhu..aku gi ar stiawangsa-rumah dia-dlm kol 11 cmtu sampai ar sana..pastu dtg lak kwn feiza iaitu Encik Pramu, yang nama sebenarnye saya tak bape sure sampai arini, nama pramu tu ialah sebab die keje jadik Pramugara di syarikat penerbangan terkemuka tempatan(skema sgt),dan bersama die dan feiza, kami ke basement apartment dorang, untuk blajo amik gambo dan bereksperimentasi..best gak, tapi oleh kerana aku baru je abih main futsal..aku agak 'rentung' sebnanye,tapi bestnye sebab dapat main kamera mahal, wakakkakakakak, dan lagi best sebab dpt jupe feiza..die ni aritu keje kat terengganu,so lama ar tak jupe..pramu ni lak,kalo aku x jupe feiza.xle ar aku jupe die..jike kite flashback sebentar, detik2 pertemuan aku ngan pramu ni,1st time tu sebab lpas jek abih class,masa tu time kolej lagik,aku ngan peza gi tgk wyg kt Mid Valley,cite Zombie kg Pisang..kalo pramu igt lagi, aku bejaya mengenakan budak kolej yg tersempak ngan aku kt Mid masa tuh..pdan muke budak tu..hahahaha..cukuplah flashback tu yek..dan sesi fotografi semalam bermula sekitar jam 12 dan berakhir jam 2 lebih dan disusuli aktiviti minum sambil rentung dan kol 3am baru ar aku balik, igtkn nak gi pelita.tp kerana penat sangat, aku tido,lgpn naz bls msg lambat..aku igt die tak jadik tgk..huhu..sekian

5 comments:

Anonymous said...

KU MARIAM call aizat akhirnyer...
Errmm FEIZA lm xdgr citer bdk pnjg 2...huhuhu...
aper pn smoga aizat sntiasa gmbira n bahgia..

Nurmala said...

rasa cam bc cerpen pulak..hehehe

aizatbest said...

utk anonymous - call ngan msg tu lain. bukan call ok-msg jek.

utk kak mala - mmg ar kak, sbb nati cukup tahun, sy nak kumpul sume post2 sy ni,pstu buat novel..ok x??

cybernetics mind said...

ni novel 3 in 1 ker...ekekkeke
per2 pon aku baca abis gak...kih3

ngko main putsal tk penah ajak kreuger ker..?? dia pon kaki gak :)

aizatbest said...

to cybernetics- 1st of all, time kasih sbb baca cite yg mengarut ni, tapi ni cite betol tau..ni kire mcm buku teks alam dan manusia sekola rendah dlu ar. tu yg campur2 cite..hehe..wei,kreuger pun kaki pe??
ish ish..hehe..aku manatau die dok mana, buatnye die dok kajang, xkn nk ajak main ftsal kat wangsa maju. hahahah..nati aku nk ajak team die frenly ar.ko x main ftsal ke cybernetics??

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates