Tuesday, December 16, 2008

KISAH LEMBU

Salam,hi kengkawan..sihat ke? Camne raya haji aritu?? banyak ke buat korban?? hehehe, meskipun dah seminggu berlalu..tapi saje ar aku nak share cite, 1 hari sebelum raya tu iaitu pada hari ahad lepas..bile ckp pasal Raya Qurban ni kan, kite mesti teringat kat lembu, sebab die binatang yg femes untuk dijadikan daging korban selain kambing..so nak dijadikan cite, kat umah mak aku di Kampung Baru, KL..banyak la lembu2 yg parking kat sana beberapa hari sblm tu..
so ade kwsn kat tepi stesen putra kg baru, ade gak ar 4 ekor lembu,kwn aku jai ckp, kalo amik gamba kat situ mesti cun sebab ade rumput hijau2..aku pun berangan ar ptg tu, dan petang tu gak rusdy iaitu kwn aku yang ade kamera slr, bagi aku kamera die suh transfer gamba kat pc..hahahha.nak dijadikan cite, time aku ngah amik2 gambo lembu tu, ade seko lembu ni terjerut leher die kat tepi pagar, pastu tebalik dalam longkang,dan bermacam kejadian yang tidak diingini berlaku.so ni adalah hasil gambo yg aku snap..


Lembu bawah langit



Antara lembu Qurban yang ada, kurus kering, bajet kecik nih



Suatu ketika sebelum kejadian lembu terbalik


"Ni kalo buat BBQ pun sodap"-kato orang yg mendukung anak



Ini ialah lembu yang bertanggungjawab membuat aksi gimnastik itu



Penduduk Kampung Baru yang prihatin



Dah terbalik, tula taknak dok diam



Ini orang yang tolong



Ini yang tolong tengok



Brader ni lak berjaya memutuskan rantai moto die tepat di lokasi kejadian..Syabas

4 comments:

cybernetics mind said...

waahhh cantik gak gambo2 ni...
bukan ker ngko pun ada DSLR ker...?
D40 ari tu dah ada org sambar ker?

aizatbest said...

btl ke cantik?teruja ak dengor..huhu..thanks ek..aku mane de slr..x mampu beli..
aritu kwn aku nye slr ar..hehe,
aku tlg jual jek..huhu..

skid said...

macam macam hal yer...pengorbanan...

aizatbest said...

skid - standard ar tuh.hehe

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates