Saturday, December 20, 2008

Aku lah dia

Hi,ade ke orang ngah baca 'post' ni..kalo ade,time kasih bebanyak ye.. aritu aku tebaca kat blog kreuger, die cite pasal camne nak control marah..menarik gak sebab aku bolehlah dikategorikan dalam golongan yang agak susah nak kawal marah, sikit2 melenting, sikit2 nak tinggi suara. skang ni Alhamdulillah, aku dah boleh control diri time marah, takde la banyak sangat improve, tapi ada ar sikit..maybe bile dah dewasa sikit ni, aku baru start fikir.."apa gunanya marah ??" apa guna kite pikir diri sendiri je kalo kawan2 sakit ati?? betul x?? kalo pikir balik, mmg macam bebudak kecik ar marah2 ni, tapi nak buat camne.tu memang prangai aku, time marah jek tak sedar diri..aku malu ngan perangai sendiri..sebab kadang2, bkn ngan kawan jek aku marah2, ngan keluarga aku pun sama..mak aku slalu gak ar kene marah ngan aku, aku tau dosa, tapi itu lah aku..tapi nasib baik ar mak, akak n abang aku jenis paham..kadang2 aku tertekan, bukan tekan tubi,tapi tension. tapi satu fakta pasal aku, kalo aku marahhhhh sangat, aku takkan cakap, kalo orang call, gi la mampos, aku akan diam jek.sebab aku buat camni ialah untuk mengelakkan dari aku memaki orang yang aku rasa cam marah tu dan sekaligus orang tu pun tak terasa.. eh bole ke camni? memang aku slalu camni kot..emm..aku ni dari kecik dah ar pemarah, pastu sensitif lak tuh..yang ni aku rasa aku sampai skang takleh control, kadang2 hal kecik jek, tapi aku boleh terasa..kesian kadang2 kawan aku nak pujuk..tapi slalunye dorang mesti ar pujuk, dorang sayang aku la maknanye tu.hahahaha(perasan)..tapi bagi aku la kan camne pun, sensitif ni ade gak kebaikan die, atleast aku senang kesian kat orang, atleast aku TAK LUPE kawan2 aku, walaupun kebanyakan orang tak kisah pun pasal aku, bukan nak puji diri sendiri, tapi elok lagi ade sifat sensitif ni dari takde perasaan,ye dak?? tapi kan, camne ek aku nk kurangkan kesensitifan diri aku yang ketara ni, aku dah 24 tahun, tapi senstif cam budak darjah 4..aku ngaku..aku malu..tapi camne?? tulun ar aku..emm..itulah aku, pemarah dan sensitif..Dan aku lah die.

4 comments:

ladysonicz said...

salamm..ade je org bace post ko..aku le org tuh..huhuhu..bile aku bace post ko neh..aku gelak jerkk..sebab ade gak sket persamaan ngan aku...tang pemarah tuh..aku x sensitip sgtla..sensitip aku rs sume org de..bezanye cuma terlalu sensitip atau pun x jerkk..tapi de org ckp aku nampak ganas..tapi sebenarnye sentimental..sentimental ngan sensitip kire same ke??..aku rs x kot..huhu..aku de gak bc2 tips2 utk mengurangkan kadar kemarahan la kononnye..kadang2 menjadikla jugak tip2 tu..tp bnyk gakle yg x menjadik..sbb bak kate ko..bile da marah nih kite lupe diri..huhu..
tapi walau macam mana skalipun aku rs kite mmg kene atasi masalah nehh..ehehhe..kene pegi course angry management kot..huhu..ape2 pon..gambatte ne!!..

aizatbest said...

timekasih saudari ladysonic..sebab baca blog aku yang agak merapu dan banyak carutan ni..heheh..btol ckp ko,kene atasi.tapi atasi mcamana? ha itu kite x tau..hehe.tp insyaallah, doa banyak2..mesti bole nye..hehe.. thanks yek..

ameerazman said...

to ease the kemarahan kan, eat more chocolates. hehe.

for sure bole gemuk, but it works :)

miss jana chibi said...

hehhe..
x baik marah2 tau..
nnt cepat tue..
hati pon saket..
cube amalkan ni..
time awk nk mara tue..
cube mengire dalam ati..
mst mse tu rse marah awk tu kurang..
;))

anyway..
jgn mara2..
be epy always.. ;))


p/s:camne eh nk jd follower blog kamu ni?

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates