Thursday, November 13, 2008

Kronologi Abah di Hospital KL

Salam..ape ke kabo korang sume? hehe..lame x jupe ye dak? huhu.. so pada hari selasa lepas
(4 Nov 2008) abah saya telah di'selamatkan' oleh rakan karib abah yg bernama pkcik Samsuri, yang merupakan rakan sekerjanya juga, abah dibawa dari Jugra secara 'paksa' dan sampai di Hospital Kuala Lumpur(HKL) dalam jam 2pm dan keadaan pada waktu itu sangat kritikal dan kakinya juga berlubang teruk kerana diabetis..dan dengan ini saya ceritakan serba sedikit runutan kisah aku dan abah di hospital..

(4hb Nov 08) Selasa

-2pm- Tiba di HKL dan terus gi wad kritikal, waktu ni nyawa dah 50/50 menurut kata doktor, darah dah ade toksin dan banyak la lagi

-7pm- Abah kene tuka gi wad kayu, tempat ni just transit sebelum pindah wad lain atau sblm operate..time ni die tak bape bole becakap sgt, mata pun x larat nak bukak kesan sakit kencing manis die tu..

(5hb Nov 08) Rabu

-12am- aku gi spital jaga abah,kire tido sana ar skali padahal x tido pun, bosan gile tp kire halal ar..aku x tido pun, tugas utama aku ialah bagi abah minum ubat..hehe..dan dalam pada tu aku bawak kamera utk amik gambo2 bukti kehadiran aku di spital pada aritu..hehe..nati tengok ok

-8.30am- Doktor kat sana tanya2 pasal nak potong kaki bapak aku, dia ckp kene cepat sbb dah kritikal dan boleh mengancam nyawa, tapi aku hanya ble jawab 'nanti abg, akak saya dtg baru bole decide, kalo saya yang sign 'agreement' potong kaki tu lain jadi lak..

-11am- Oleh kerana cukup 11 jam aku x tdo, aku pun balik umah kg baru untuk tido dan akak aku pun dah otw gi sana time tu..yahoo balik umah..malam ni abg aku, along tido spital teman abah lak

(6hb Nov 08) Khamis

-7am-Pagi tu ujan sikit, aku gi spital, amik along aku then anta die balik pastu aku sambung tugas utama aku kat spital iaitu baca suratkhabar bahagian sukan je..hehe, disamping bagi abah aku minum kalo die request..kacang je keje ni..wahahahah..

-2pm-akak aku datang then aku bole ar blah,yahoo..time ni kaki bapak aku dah belubang teruk, aku x sanggup nak amik gamba lubang tu, takot korang geli lak nati.bau nanah+darah toksah la heran, nasib baik aku selsema aritu..hehe..

-7pm- Aku dtg usha line jap, then balik ar tengok sume ok dan under control dan time ni abah aku dah pun sign untuk potong kaki dia, sbb die pun dah x tahan..die siap ckp kat sume orang kat kaki die "macam ada bom 3tan"..tah, tapi aku tengok pun seksa..so dijangka operate malam esoknya..

-1.30am-Aku ngah jalan2 ngan jai kat kg baru, baru balik makan n sblm tu gi spital anta air bemacam2 jenis..tibe2 dpt call dr pakcik aku iaitu paklang, gtau bini bapak aku yg setan kt Jugra tu nak datang amik die..berderau darah aku then trus grak sana nk tgk lahabau2 tu.. time aku datang tu, ade sorang pakcik kpala botak ni kat lua, aku tau die kaum setan' tu.aku marah die sikit je tnya nape dtg memalam,xle ke dtg esok je kalo nak tgk..baru maki sikit pakcik botak tu belah gi duduk dlm keta die,xtau nape..ape ar,ingat gangster..marah sikit belah..sudah ar! dalam jam 2am setan2 tu baru blah dan aku pn blk uma tido jap..


(7hb Nov 08) Jumaat

-8am-aku da kat spital, dgr cite setan tu nak dtg lagi, tu yang aku tunggu..time tu ade pakcik n makcik dari teluk intan dtg skali, besama paklang dan maklang dan juga rujsdi dan badrill iaitu member baik aku yg sentiasa setia bersama..hehe..time ni abah dah kene puasa sbb maybe malam nak operate..so xyah ar bagi minum,dah puasa ye dak?

-12.50pm- aku ngan bad nak blk kg baru jap, solat jumaat then lunch sambil merehatkan badan dan hati ditambah dengan keadaan cuaca yang hot pada hari tu

-2pm-akak aku sms gitau abah dah kene standby nak kene gi operate

-2.30pm- aku sampai je spital ngan bad, terus ambulan datang 'culik' die..abah siap pesan suh baca yaasin..keadaan waktu itu agak sadis dan touching sedikit..tapi ok ar..xkan nak gelak2 lak ek time bapak nk kene operate..ish ish..

-6.45pm-Alhamdulillah, operatin bejalan lancar tanpa kesesakan trafik mahupun kemalangan. hehe..dan bapak aku terus dipindahkan ke wad ortopedik tingkt 2, wad 4 dan katil 8 untuk proses 'rehab'.time ni kaki kiri die dah xde dari atas lutuk sikit sampai ar bawah.. ble ar tgk gmba.tapi aku amik time bebalut ar..so nati aku cite lagi ar kalo ade masa k..daa..


(8hb Nov 08) Sabtu

Bapak aku da ble borak2, dah bole bukak mata..so syukur Alhamdulillah



-TO BE CONTINUE-



H.K.L

Ni masa ari selasa, die bukan sedar pun

Ni lak kaki die pada ari yang sama

Ni Abah masa ari sabtu, lepas da operate kaki

Tu tangan Along aku, ngah main2 ar tu



Katil 8 : Wan Jaafar

Ni lak Rusdy n blkg tu Along aku

5 comments:

ELeEa said...

aizat..sy mmg ikut cite ayh aizat nih...
papehal pun...jg r ayh aizat leklok...
harap2 cpt pulih spnuhnya...
aminnnn...

»Tä§häbellä« said...

Semoga abah bro aizat cepat sembuh..tasha pun ikut gak perkembangan abah bro ni...:)

aizatbest said...

thanks eleea, thanks tasha.. time kasih banyak sbb amik berat;)

LoliPopink said...

aizat saba taw...
dulu ayah NuNu on d timpa nsib yg sama..n awal tawun nie die dah pergi wat selamanye...
aizat kne jge ayah aizat bebaik taw..tunjuk kn yg kita syg kt die..n kite take care pasal die..
bg semangat coz waktu nie die mmg dahagakan kasih syg...ok..

Signorina Syima said...

wei... ko jaga ayah ko betul-betul. aku tak boleh baca cerita-cerita macam ni... cepat sedih.. sll2 lah teman dia.

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates