Tuesday, October 28, 2008

Lagi Cerita Abah dan saya mencarut

Asalamualaikum wbt kepada para2 hadirin yang dihormati dan kepada cikgu besar dan kecik, anak2 watan mahupun setan, yang elok, yang tak keruan, yang senyap, yang bosan..aku dah mengarut ar ni..Jadi, maka bermula lah cerita abah episod 2..jeng jeng jeng..tapi sorry la saya mencarut banyak dalam cite ni..sy tengah 'hot'

Hari kamis lepas, akak n abang aku gi Jugra nak tengok abah, katanya kene diabetis@kencing manis..then malam tu dalam jam 8 aku otw nak gi main futsal kat seksyen 2..aku lak kua lambat aritu,so kelam kabut ar bila dengar bunyi msg kat fon aku..dah ar aku yang bawak bola', mana ble aku lambat..dosa besar tu..hehe..Oleh kerana gabra, aku x baca pun msg tu, dan meneruskan perjalanan aku yang hanya mengambil masa 5minit dari rumah..nak dekat sampai tu, aku baru bca.akak aku yang msg, die ckp die bwk abah dtg sebab esoknye(Jumaat) nak bawak gi treatment kat gombak..lega aku rasa sebab bkn member2 futsal yang msg, tapi dlm masa yg sama tekejut ar sbb abah aku nak gak ikot dorang balik..

Malam tu lepas futsal, aku minum kjap then blk umah, abg aku suh jaga anak buah dmam, dia nak gi tengok abah kat umah akak aku (ampang)..lepas die balik dalam kol 12am, baru aku gerak ampang..tekejut aku tengok kaki die belubang bagai..aku tidur sana aritu, then esok pagi jam 9 betolak ke gombak..akak n abah aku naik teksi dan aku biasa ar naik superbike aku..eh silap EX5 class kaler biru..huhu..malu..

Bapak aku pun buat ar rawatan kat situ, nama tempat tu "Anjung Rahmat", n nama pusat rawatan tu "cure4you"..kononnya memang 95% yang buat rawatan kat situ, alhamdulillah la ok.
sebab tu ar confident je akak aku bwk abah..tapi die stay kat situ, dorang anggar dalam sebulan, so akak n abang aku pun beli ar barang2 cam air mineral, mop, baldi, sebab tempat tu agak kotor sebab takde orang jaga, yang pusat rawatan tu pun sewa tempat tu kat orang lain..so nak dijadikan cite, tempat tu kotor la, dan hanya ada 2 bilik dan katil serta tilam..oleh kerana pikir nak duduk sebulan, abang aku kesian ar kat abah,die belikan tv satu..tp tv murah je ar..
Jadi dari ari jumaat, sabtu, ahad kami semua adik beradik bertungkus lumus ar, beli itu ini, hantar itu ini kat tempat abah tu..alhamdulillah..

Alhamdulillah la, kelmarin orang pusat rawatan tu gitau, ibu jari ayah aku tepaksa dipotong, ok ar kot..daripada hospital kerajaan, die potong satu kaki..maybe abah aku risau nk kene potong dan ditambah pulak dengan hasutan 'bini' baru dia, die dengan selamba gi Dengkel semalam, dan secara x langsung, smlm xde ar buat rawatan kat gombak tu.die gi sana sebab ade orang cakap kat die, tmpat tu bagus la, ape la..hampeh sungguh..baru je 3 hari treatment, takkan la dah boleh ok kaki tu..nak sepuk, dia dah tua..abah aku cakap kat akak aku, die nak gi Dengkel, berubat kat sana, maka sume adik bradik aku murka la sangat bile dengar berita hot tu..mana taknye, baru je susah payah beli itu ini, bukanlah kisah pun kua duit, tapi kesian ar penat angkut barang2 tu pun tak abis lagi..ni dah nak balik..aku tau abah aku, die msti dengar ckp orang, sebab tu die ubah fikiran..dan dalam otak aku, aku memang tuduh bini'baru dia yang babi tu..sebab die je yang ada sana 24jam..pundek ar..so bia je ar..

Malam tadi, dengan hati yang panas..aku gi sana, abah baru smpi dari dengkel, tengah makan dengan kaki die balut guna beg plastik..tu lagi ar keje bangang.konpom ar 'bini' dia yang bodoh tu punye keje..pempuan tu bkn main lagi selera makan..oleh kerana 'panas' hati, aku wat dek je dengan orang2 yang ada kat kdai makan tu, aku just salam abah aku sambil buat muka garang.. hahah..jahat kan?? abah suh aku minum, aku ckp je "tak payah!!!" pastu sundal tu suh makan, aku geleng2 kepala sambil mata tak tengok dia..hahah..duduk je, aku tanya ar abah dengan nada yang agak perlahan "abih kalo kat dengkel, camne kitorang nak gi tengok abah?? dah jauh ar, susah lak tu".. abah aku tak ckp apa2 pun, dia tau aku marah..die tepuk2 peha aku sambil cakap ''takpe la"..die cool je.. pastu pempuan sundal tu gitau ar psl tmpt kat dengkel tu, elok la konon..sume dtg, sembuh cpat..aku ckp dlm ati "bapak ko, ntah2 ko gi jupe bomoh, ko ingat kencing manis bole berubat kat bomoh? ke ko ni bodoh, kalo cmtu, sume spital kat Malaysia ni patut tutup je ar, dah abih bomoh sume tau pasal medical..."..bodohhhhhhhhhhhh sgt kan pmpuan ni?? kan?? aku ulang la balik soalan tadi kat sundal tu, "abih jauh ar kami nak tengok abah" die on de spot ckp "takpe la"..pantek ko xpe, dah tntu adik bradik aku kua duit sume..ko snang la cakap,babi!! pstu sundal tu cakap lak, "sebnanye makcik taknak menyusahkan korang(adik bradik aku)" dan aku plak jwb on de spot, "abih kalo dah duduk sana, dekat lak kitorang nk jenguk abah?? tu bagi senang kami???" dan dia diam pastu da lama sket, die ckp "xpe"..takpe takpe, nasib baik ar die ngah makan, kalo x, memang aku nak smash die tu..

Aku pun belah sambil ignore pmpuan sundal tu, aku salam abah..pastu mangkuk hayun yang bawak abah aku gi Dengkel tu pun aku xde salam, takde tegur..so dorang tau ar Aizat kalo marah, memang camtu la..pegi la mampus ko sape, aku nak maki, aku maki gak..
aku start moto dengan 'ganas' dan berambus dengan hati yang 'terbakar'

4 comments:

Nurmala said...

sabar ek aizat...
semoga abah aizat sihat cepat sembuh

aizatbest said...

ye ye..memang sabar sgt ni kak..hehe..
time kasih kak

ELeEa said...

uih...marahnya...
tenang k...
~anyway sy doa smoga kaki abah aizat ok t...
=) sabar...sabar...

GADIS yaya said...

i hope your dad getting well soon. (: be patient okay pakcik!

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates