Saturday, May 17, 2008

Selamat Pengantin Baru


Gambar diadaptasi dari blog apiz dan telah di'edit' oleh saya


Sebenarnya wedding lecturer kesayangan aku ni pada ahad lepas iaitu pada 11 May 2008, akan tetapi oleh kerana aku tak bawak kamera time tuh, so takde ar aku nak post cite nih awal2..huhu.. gamba nih pun rembat dari blog Apis.hahah..TRIMAS..

So pada hari tu, aku sampai agak lewat sebab tunggu 'adik' aku iaitu Iffa Islah dan akaknye Iffa Shahida datang amik aku kat rumah Wangsa Maju..dalam jam 3 lebih pegi rumah Puan Shida, hehe..siap sesat lagi,huhu..ape ar..dah ar time tunang die aritu aku ngan peza n padil gi lambat, siap orang bertunang tu dah tengah vakum karpet lagi..hahah.ape ar..tapi takpe..yang penting aku datang gak kenduri dia walaupun malu sebab meje banyak dah kemas, tapi ade gak ar 1 family yang ngah makan masa tu..so masa salam2 tuh pengantin lelaki iaitu abang Hafiz ingat aku 'Aizat Af''. ish ish.dalam 5 minit gak ar aku cuba terangkan aku bukan Aizat Af..hahaha(perasan) last-last baru ar dia faham..tu pun ade cameraman tu sibuk nak amik gamba aku, so aku pun bagi ar can..hahah..xde ar..Lepas salam-salam cam hari raya, aku pun makan ngan iffa ngan edah sambil lepas tu beberapa rakan2 kolej dulu datang seperti Aiman John dan Anne, An dan Ain serta Ayzu..serta Bob dan Nad serta Ibri Hakim..time borak2 time makan tu, aku rasa ade 'feel' lain sebab dah ar lama gile tak jupe dorang, plak tu dah ar aku agak rapat ngan dorang dulu. teringat slalu lepak2 ramai2..lepas kelas sampai kolej tutup pukul 7 ..gi drink-drink kat food court kl sentral..ish ish..baru ar aku tau, time tu best sangat-sangat.. sangat ar rindu..

Serba sedikit mengenai lecturer saya yang berkahwin pada hari itu,dia yang bergelar Cik semasa pertemuan pertama kami(haha,skema) Cik Shida pada waktu itu mengajar subjek "Pengenalan kpd Pengaturcaaraan C" ish ish, ingat lagi..die ni baik, slalu bagi nasihat kat saya walaupun saya ni degil(saya minta maaf), dia seorang yang penyabar lagi berhemah tinggi..bukan nak puji lebih, tapi dia sahih antara lecturer kesayangan saya.selain itu ialah Madam Elin, Miss Lalitha(Mentor yang best), En Rahim(Liverpool), Pn Rohaza, Cik Sue(supervisor projek yang best-saya mintak maaf gak menyusahkan cik su time wat projek aritu,nati saya belanja makan kalo dapat keje gaji 4ribu-). selalu ambil berat dan macam2..walaupun saya seorang yang nakal dan suka menyakat serta mengejek beliau,namun dia x penah amik hati(aku rasa)..saya juga tak pernah membuli atau melakukan sebarang penganiyaan terhadap lecturer ni(wawawawawa)..Suami dia iaitu abang hafiz plak pada pandangan aku seorang yang sangat caring dan bertanggungjawab serta baik..saya pun pernah meluangkan masa pegi lunch sama2 (abg apiz blnje), pegi camping sesama dan membuli cik shida bersama-sama..tapi dia nih baik, die banyak gak nasihat saya macam2..terima kasih banyak-banyak..

Jadi kesimpulannya, Selamat pengantin baru kepada Puan Shida dan Abang Hafiz, moga bahagia hingga akhir hayat..moga kekal hingga ke anak cucu..Moga Allah s.w.t memberkati sepanjang hidup kalian..amin amin ya rabbal alamin..Insyaallah..


8 comments:

sн:мa said...

OH MY GOD, I was there.
Sirap bandung terbaik ahahaha.
Tapi I tanampak u or Bobby.
Anyway "Abang Hafiz" tuh uncle I ;p
And I buat bunga telur tuh.
Kalau comot tu bukan I yang buat.
Wahahahha what a small world.

aizatbest said...

i dtg lambat ar shima..
wow,this is great..ya ya what a small world..huhuhu..eh i dapat kuih bahulu jek..bunga telur tarak..hahah..

S Y A S Y A said...

per r awk nie...dtg lambat
huhu

hafiziology said...

aku pn dpt baulu jek..bunge telur tarak..hahaha..ko la zat dtg lambat..hahahaha

eleeA said...

aizat af?...
huhu...
msti serupa benar 2 smpai cameraman pn amik gambar...

~aizat...i dh tukau blog link...
ada kejadian xbest r.. =(
so pape hal link je kat http://zaelismail.blogspot.com/

p/s : selamat pengantin baru wat lecturer aizat n selamat ari guru gak...heheh...sowi r lambat wish...

aizatbest said...

ok eleea..i da tuka link blog u..
dun worry..weh apis,ak kalo ble, kol 9 pagi nk dtg dah..tapi budak iffa tu aa lambat..hahaha

eleeA said...

macih manyak2 aizat...
huhu
=)

shida said...

huh! walaupun dh baca post awk sblm nie, dan w'pun dh tersgt lmbt utk saya komen (sbb dh dpt baby), saya nk komen gak..(pedulik la..)heheheh..

tq for being such a great energy for me before..sgt best ajar batch awak.w'pun saya slalu tersalah sebut dlm kelas(sbb agak penat) dan selalu jugak digelakkan oleh korg, sy selalu bersemangat nk masuk kelas korg..sbb korg SANGAT2 best..

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates