Thursday, May 22, 2008

HEAVENLY MAN UNITED-GREAT NIGHT@HARTAMAS

UEFA Champions League Final Luzhniki Stadium, Wed 21 May

UNITED 1 - Ronaldo 26 (6 pens scored: Tevez, Carrick, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs)

CHELSEA 1 - Lampard 45
(5 pens scored: Ballack, Belletti, Lampard, A Cole, Kalou)



KINGS OF EUROPE

Salam..good morning out there..uih ckp omputeh lak aku, hahah..almaklum ar sejak man u dah menang ENGLISH PREMIER LEAGUE nih, tuh ar speaking english..huhu..xde ar..dahtu lak pagi tadi Manchester United sahih menjadi JUARA EROPAH..hahhahahahahhah..1st half didominasi oleh Man United, 2nd half milik Chelsea..tapi 1st half dah draw 1-1..Ronaldo cam biasa score, hasil tandukan yang sangat hebat pada minit ke-26 setelah Wes Brown melintangkan bola dari sebelah kanan padang, tapi last2 minute 1st half tuh, Essien lak try pastu reflect then Lampard lak dtg dari belakang then score pada minit ke-45.. Semalam dari jam 11pm, aku dah mengumpulkan 4 bala tentera MU kat rumah Kg baru, Komeng adalah manusia paling awal sampai kat sana, tahniah untuk komeng yang selama ini selalu datang LAMBAT..tapi semalam well done, die cpat..haha..then Norul hizam plak datang, pastu Yus yang dipaksa untuk datang amik kitorang naik keta proton saga die yang baru menyusul dan pemenang anugerah peserta yg paling lambat semalam ialah Shahir..hahaha.. kuang aja, kami da masuk dlm keta baru nak datang..so kami pun gi Hotel Corus untuk berjumpa serta berkonvoi dengan member2 kami yang bekerja di sana..hahaha..Mereka ialah Nazri dan Encik Jas(xtau ape nama sebenar mamat ni)..so lepas tunggu dalam 40 minit(penat dan bosan) kat bwh hotel tuh, Jas dan Naz muncul naik keta wira Jaz kaler merah kalo x silap.yeay..oleh kerana kereta yus muat2 jek..so aku pun gi ar naik keta Jaz..so pergilah kami dengan perasaan yang best dan bercampur-baur nervous dan excited..almaklumla, Naz sorang jek fan Chelsea dalam rombongan kami semalam, yang lain2 tuh sume MU..yus, shahir dan komeng dengan jersey merah, Norul ngan T-shirt MU kaler hitam, aku(aizat carrick) dengan jersey MAN UNITED kaler hitam seperti kulit Norul,hahaha..Naz jek x pakai jersey which is a good heck of decision..hahhahaha..(wa gurau jek bro)..

so sampai kat hartamas, kami dah nampak 'azab' kat situ, time tu ngah cari parking, then gi park keta kat blakang hartamas square dengan byrn Rm3..tapi..malang sungguh, kami x dapat pun seat kat situ sebab dah full..siut ar.. dah ar kat situ sume fan MU,siap pasang lagu GLORY GLORY lagi..wawawa.. Naz dah diam time ni..
Then setelah berbincang melalui musyawarah(mesyuarat ahli kelab tonton bola), kami sume setuju untuk cari port tgk bola yang lain dalam kawasan hartamas tuh, ape ar penuh, aritu aku tengok Malaysia vs Nigeria takde plak orang ramai mengalahkan konsert Dewa19 aritu.. so dalam perjalanan tu(jalan kaki) komeng yang sangat excited mula eksyen kat Naz dengan menyanyikan lagu GLORY GLORY, tapi...........die hanya ulang part "GLORY GLORY GLORY GLORY" tuh tanpa menyanyikan part lain iaitu "MAN UNITED"..si naz yang sangat evil tu pun gelak besar sambil ulang2 kesalahan yang tidak dapat diterima oleh sepelusuk ahli2 yang join semalam..ish ish..

sampai kat maple 'Safiz Corner' tu pun, dok sibuk2 "GLORY GLORY".. Hampeh sungguh, Jaz plak komen "Nape ar ko(Komeng) bagi die(Naz) chance nak bahan2..??" wawawawa..."aku tak boleh nak backup dah cmni" tambah budak Jaz lagi..huhuhuhu..
So pada awalnya aku n co memekak mekak, then slow sikit mekak time 2nd half, just time Drogba ngan Lampard rembat kene tiang ngan palang jek aku jerit2.."abih ar ko(Chelsea) badi".. hahah,memang badi pun..just memula jek MU yang badi time amik penalty.. Tevez, Carrick, Hargreaves, Nani, Anderson dan last skaliiiiiiiii ialah Giggs-so sume ni score kecuali Ronaldo yang cubaanya ditepis Petr Cech..hampeh sungguh time tuh..tapi Chelsea memang kene 'badi' palang tadi tu sebab, Terry tergelincir time amik penalti tu dan Anelka juga tak dapat score sebab Van Der Sar save dengan jayanya..so kami kat sana pun bersorak happy sampai hilang suara, Jaz plak dah melompat-lompat gembira diikuti Shahir, Norul dan Komeng sambil sumenye bersalam-salaman dan peluk2 sesama sendiri atas dasar terlalu gembira dengan kejayaan pada angka '8' yang disebut 'LUCK' oleh Denis Law(MU's Legend)..ini adalah kerana 'Munich Air Disaster' pada 6 Feb 58 telah menginspirasikan Sir Mat Busby membina semula 'Manchester United' dan memenangi kejuaraan eropah yang sulung pada tahun 1968..dan Denis Law menegaskan bahawa angka '8' akan memberi tuah pada MU..dan ianya menjadi kenyataan- United menang melalui penalti 6-5..KAMI SEMUA AMAT GEMBIRA..dan pulang selepas menyaksikan sedikit sedutan penganugerahan pingat..jam 5.45 kami belah, dan dlm 6.20 sampai kat kg baru..alhamdulillah..amin..

Tapi TAHNIAH kepada Chelsea, even kalah, mereka tetap lawan yang sangat kental, they have shown some great football but United were THE CHAMPIONS LEAGUE CROWN WINNER for 2008..and i Will always gonna remember the CLASS OF 08 and the 'GLORY GLORY GLORY GLORY'..

Ini ialah gambar2 kami kat sana..

-Nih la tempat kitorang tgk bola semalam

KLINIK PAKAR WANITA HARTAMAS-Sebelah kedai Safiz tu

Sebelum game start-x puas ati x dapat order air sebab "DAH HABIS"-kata MAMAK

Beginilah keadaan bile tengok bola kat sana

Happy sungguh kami.NAZ-Bawak bersabar-(ko mmg cool smlm)
Mata merah cam "Red Devils"-ribuan time kasih kepada brader yang tidak diketahui namanya kerana sudi mengambil gambar nih dan jua gamba kat bawah ni..

Jaz(baju putih) tunjuk' jari kat Naz tanda perli sebab Chelsea KALAH..wahahaha..
Yg duduk dari kiri- Aizat, Jaz, Komeng n Naz..Berdiri dari kiri-Shahir, Norul, dan Yus..
kami amat bahagia pagi tu,tengok ar muka kitorang suma..LALALALA..




4 comments:

sн:мa said...

Hahahah inilah dia Norul yg digembar gemburkan

stydiz said...

ups!~ p kat hartamas gak ek? kite tk sme tmpt laa. saya p kat hartmas square..huuu!~

aizatbest said...

wah stydiz..mana blog ki gi?
ak try tgk xle pn?
weh ko kt hrtms square?
ko dtg kol bpe?
ak smpi kol 12 dah full oo..

GADIS yaya said...

ya allah! padat. haha

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates