Wednesday, October 8, 2014

Aidiladha 2014

Assalamualaikum, salam sejahtera semua.

Selamat hari raya Aidiladha buat semua umat Islam diluar sana. Ok ke raya tahun ni?

Raya Aidiladha kali ni sama macam Raya Aidilfitri aritu. Masih takde mood nak menyambut raya.

Malam raya keluar minum dengan kawan, hari raya.. Petang tu tengok game bola kat rmh, mlm keluar lagi. Esoknya lepak rmh akak kat ampang.

Tapi semalam, dlm lepas Isyak. Terdengar takbir raya dari speaker surau kat rmh, pastu dari dlm Tv. MasyaAllah.. Sayunya hati ni, Tuhan je yg tahu.

Terus sebak terkenangkan arwah abah dan kakak. Duduklah aku sorang kat ruang tamu, sambil menangis.

Ingatkan dah ok, sebab pagi raya berjaya tak nangis. Tapi, apakan daya. Lagi sedih sebab, tak tau nak share dengan sape. Orang lain ada hal pulak.. So, simpan jela dlm hati memule tu.

Nasib baik ada kawan kolej dulu, kebetulan tgh msg dia. Pastu dia pulak kenal arwah akak, so.. Dia paham apsal aku camtu.

Lepas tu terus ajak member baik kat area rumah keluar. Tak tahan dah nak duduk rumah. Asik sedih je. Emm..bukan aku tak redha, cuma ada masa, teringat je. Al-Fatihah buat arwah Abah dan akak dan semua Muslimin yg telah pergi meninggalkan kita..

Cukup sampai sini dulu. Lain kali pulak ye sambung..

Assalamualaikum..
Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates