Tuesday, March 22, 2011

Senyum, jangan tak senyum

Ni senyum paksa nama dia..


Assalamualaikum and a very good day to all of you (huhu)..sambil mengantuk dan penat, aku mengarang' entry ni. ahaha.. saje je..jadik kekawan, arini aku nak cite pasal senyum ;)

Senyum..ala macam lagu Malique tu yg bunyik lebih kurang camni - "Senyum, Tak perlu kata apa-apa"..Kalo dalam omputeh nye- Smile lah (saje gtau, biar ar).. Saje nak mengomel kat sini, sbb tadi aku main futsal, ade ar beberapa kerat bebudak tu yg muka ketat cam seluar jeans ketat..

Muka nak garang je kan, bebulu jek wa tengok..huhu.. ape la salahnye senyum sket ye dak? suh main futsal jek, bukannye suh basuh moto aku ke, suh mop lantai ke, suh cat umah ke.. ni datang nak bersukan sambil berseronok ngan kekawan, wat muka kelat..

Nyampah lak aku tengok.. rasa cam nak rembat je muke ketat+serius bebudak tu.. Kalo ye la kan ada masalah, jangan la nak buat-buat muke, muke tu dah elok tak hensem camtu, ok la kan, ni bile dah masam', sikit jek lagi muka tu nak macam Godzilla..sikittt jek lagi ;p

Pastu cakap nak tengking-tengking, macam la ko Cikgu displin sekolah menengah Kebangsaan Padang Tembak, poodahhhh.haha.. arini dah ok ramai orang, i like la kan.. but when this shitty attitude got displayed, omg la.. please.. bonci den nengok weh..

Berbalik kepada 'kalo ade masalah' kat luar skalipun, tak suka orang ni, tak minat ngan orang tu, tak suke tengok aku ke (gi la mampos ye by the way ;p ) ke ape haram jaded skalipun, jangan la bawak masalah tu, baik di dalam court atau memana tempat awam ok..

Ko je ar ada masalah ek? ko jela yang susah naa dalam Kuala Lumpur ni? oi brader, ko ingat ko sorang je ada life ek? ha? orang lain pun banyak masalah, banyak benda nak pikir, tapi takyah la nak tunjuk serius ko, at least respect la kat orang lain yek..

Aku ni bukan jenis suke differentiate orang melalui title ke, hensem lawa ke, anak orang kaya ke, atok ko kaya ke, lantak la ko, aku bukan orang yang kesah pun hal-hal 'sementara' ni beb.. Tapi perangai mau cantik la btol tak?

Dan tidak mengambil kira la ko sape, ko security ke, perdana menteri ke, bapak ayam ke, tapi tolong ar..tolong la jangan buat muka ala-ala pig camtu, tak elok tau.. harini aku je benci, esok-esok ramai yang ble pasan..susah ar bile manusia tlupe cara nak guna otak camni..

Kesimpulan

Senyum tu kan satu sedekah, lagipun bukan kene bayar singgit setengah ke pe kalo senyum pun kan? jadi dengan itu, bile bersama kekawan tak kira bebile dan apa-apa aktiviti skalipun, JANGAN BUAT MUKA B**I awak tu ye..thanks..

p.s - kat bawah ni aku letak lirik lagu dari Nat King Cole yang ber-title 'Smile', khas untuk kengkawan yang tak reti nak senyum diluar sana dengan ucapan - hayatilah lirik ni, kalo tak paham, boleh rujuk kamus dan senyum ar selalu ok, daaa ;)


Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You'll get by...

If you smile

With your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just...

Light up your face with gladness

Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying
You'll find that life is still worthwhile
If you just...

Smile, though your heart is aching

Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You'll get by...

If you smile

Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile...

That's the time you must keep on trying

Smile, what's the use of crying
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile

4 comments:

Sarah said...

saya sokong awak la, mmg btol, idup ni nak kene sntiasa happy.. so senyum2 la slalu!

nice entry btw ;)

takecare aizat

Memories To Reminds said...

hi aizat..
heheh..
sihat?? lame tak jengah blog..
nnt nk spend 1 time nak baca semua entry blogger yg tertinggal...huh!!!

A.I.Z.A.T said...

Sarah - thanks alot..sokong semuanya yg awak kata, hehe

A.I.Z.A.T said...

Kak M to M - Alhamdulillah sht.. akak camne? wah, slambe.. slamat membaca entry yg tertinggal ye.. hehe

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates