Sunday, June 13, 2010

AKU..KINI DAN PENYESALAN

(untuk yang dah lupa 'rupa' aku camne) -
neway, ni aku kat sunway lagoon last week, family day ofis aku



Salam..halo halo..check check 1, 2, 1, 2, 3..ehem ehem..hehe.. al maklum la dah lama tak menulis(menaip), rasa canggung lak bila start semula..harap2 korang kenal lagi aku ni sape, bkn http://akusape.blogspot.com tau, tu orang lain, ni Aizat..aizat yang, ala..ha yg tu ar..

Ada beberapa faktor mengapa aku benti berblogging seketika(lama, ye aku tau), salah satunya sebab aku ada kesukaran menggunakan perkhidmatan internet(skang ak slalu kat umah mak aku kt kg baru), sebab aku dah kerja dalam kariah KL..

New workplace is amazing baby! cool office, cool friends and such.. but still, cant denied the fact that i was enjoyed my time at old work place, Corus or Vads, u named it, they are all cooll to me.. seronok sangat keje, bnyk pnglmn, ramai kawan n banyak yg dapat ak blajar..

Cukup dengan 'flashback'.. hidup perlu diteruskan, ada atau takde aku dalam hidup orang lain, tak ble bagi banyak kesan pun, yang penting, aku harap masa aku 'ada' bersama kat seblah hidup korang, korang enjoy setiap saat, dan harap setiap masa yang happy tu dikenang smpi bila2..

Takpela kalo ade knangan yang x best, air laut pun ada pasang surut, inikan pulak kita sesama manusia..tapi camnepun, time ksh ar sbb sudi meluangkan masa ngan aku.. sebab skang adalah masa untuk aku fikir semula 'kat mana' aku skang dlm hidup ni..

Banyak masa terbuang dengan banyak benda, sedar2 tak sedar, masa tu blah camtu jek, aku kene pikir semula, skang ak kat landasan yg betul ke? susah nak jawab, tapi ak harap ak buat keputusan yg btl, sbb mcm slalu ak gtau, "aku benci menyesal"..

Menyesal dengan dia', menyesal tak buat ni, tak buat tu, menyesal buat camni or camtu.. tu sume 'bullshit'.. sbb ak sentiasa akan pikir panjanggggggg sblm buat keputusan, so xde apa yang perlu disesalkan.. peduli apa pandangan orang kat aku..ak tak amik duit gaji ko btol x?

Eksyen? mungkin..tapi nk wat camne, syle aku camni..klu rasa nak 'ingat' aku, then contact, rasa taknak jumpe, then berambus..snang je.. dah lama sgt ak idup dengan rasa slalu didominasi, lama sangat tak berdiri di kaki sendiri, jangan sampai ada yang kene kaki(InsyaAllah xde)..

Hidup ni tak se-lama yang dijangka, tapi yang pasti tak sebentar yang diharapkan, yang pasti, tak kira camne 'cuaca' hidup ni, hujan ke panas ke salji ke tsunami ke, puting beliung atau bajjir, hidup perlu diteruskan dan usah biar yang lain mempengaruhi anda..

Oh ye, selamat mengharungi 'wabak' demam piala dunia 2010, harap2 Argentina champion la hendaknya tahun ni..daaa

Yang benar

WAN AIZAT BIN WAN JAAFAR
( http://aizatbest.blogspot.com )

5 comments:

I_Hate_Lolipop said...

yes setuju..hidup perlu diteruskan..

haih aku benci FIFA. aku akan diabaikan...

n@m@n said...

tak tau nak sokong team mana ni..haha

selamat kembali aizat..selalulah menulis macam dulu

Ai Adachi said...

aizat, miss your entry.

A.I.Z.A.T said...

I_Hate_Lolipop - hehe. thanks sbb stuju..

n@m@an - sokong korea slatan ar man, dorg hebat..

Ai Adachi - so sweet.. thanks.. harap2 lpas ni slalu ada entri dr sy;)

Anonymous said...

Argentina ke?woooottttt!spain suda..haha

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates