Monday, April 5, 2010

Aku Pun Boleh Serius

Lately, ade org sekelling aku ni agak kurang ajar cara percakapannya walaupun aku diam je.. aku tak paham sungguh org camni, aku diam sebab aku kesian, aku diam sebab aku tau dia selalu fikir guna bontot dia, aku diam je sebab aku taknak marah sampai level aku bole lempang dia(pernah terjadi pada org lain)

Aku tinggal tunggu masa nak maki je, sebab aku ni mmg ar kalo org rapat ngan aku mesti tau aku jenis suka gelak2, happy2 dan ceria.. tapi tak semestinya aku 'meriah' slalu so aku tak bole marah.. aku slalu kawal perasaan aku, aku xnak overreacting.

Akan tetapi, kalau kau lebih2..wei, ko mesti nak tgk camne aku lak lebih2..aku bole jek jadi kurang aja, ape ingat aku tau melawak je ke? maybe ko x pnah tgk aku serius, dan aku pecaya ko xnk tgk pn aku serius sbb aku sendiri x suka kalo aku serius..

Pukimak btol prangai orang camni, ni ar yg mcm org slalu ckp, "dah bagi betis, nak peha", mentang2 aku tak suka marah2, ko sedap je "pijak kepala aku" ek.. aku stakat ni bole je bersabar, tapi yela kan, sume bende ade limit..

Lepas ni kalo agak2 ade yang cakap kurang ajar tak bertempat, aku takkan teragak-agak nak maki balik, aku JANJI!! sebab setau aku, xde lak ko bagi aku duit gaji ko, ade ke ko tanggung duit sekolah ke kolej aku, xde kan? so ko tunggu..

Aku dah lama tak marah..tapi ape salahnya skali skala maki orang kan? lagipun dia yang mintak, so please la, sebelum cakap tu fikir dulu, ke ko mmg x reti pikir? aku pn jenis banyak becakap gak, tapi ckpla bende yg x menyakitkan ati org..

Kadang aku terfikir, apakah motif adanya org seperti ni.. jenis yg ckp ikt sedap mulut, cakap macam org xde otak? korang ade ke knal org cmni? maybe org camni, xde org yg nak maki hamun n terajang dia.. so be it..tunggu saja serius aku sampai thp maksimum..goodluck!

6 comments:

hajarus said...

salam hai aizat lame rasenyer akak xtinggalkan komen...

dr pengalaman memang ramai yang akak pernah jumpa orang yang golongan2 camni...

beselah aizat tempayan boleh ditutup tp mulut orang... errrmmmmm....

sabar banyak2 yer deq... tp betul jg sabar pun ade tahapnyer kan...

/Dayah/Hid/Nurul/ said...

SABAR itu separuh dari iman dan kena dengan tempatnya. marah jgn ikutkan emosi ye :P

Anonymous said...

wah ini betoi betoi punye marah ni. sabor le aizat. mane-mane pon ade je orang nak dengki kat kita. ade je orang nak cabar sabor kita. memang macam tuh. kekadang aku pon naik pedap jugak dengan mende ni. last last.. dah kene sebijik meletop kat dahi baru depa nak tau..

P/S: muahaha.. mencarut siot upenye mamat ni. hadoi ai~ Tak baik mencaarut kat blog. sensored la skit. nanti ade yang tersalah google.

A.I.Z.A.T said...

hajarus - terima kasih ye kak, buat masa ni saya ok je,masih boleh bersabar sbb bagi saya,

x gune layan org yg prangai teruk camni, nati dah xde beza kita ngan dia..hehe.takecare. salam

A.I.Z.A.T said...

/Dayah/Hid/Nurul/ - dont worry dayah, InsyaAllah saya takkan ikut emosi..cukup la dgn entri ni..

Yang lain2, kita hanya sabar dan serahkan pada yang Esa sahaja..x perlu dilayan golongan seprti ni.

A.I.Z.A.T said...

Anonymous - bro ni sape ek? sy knal ke? anyway thanks sbb bagi nasihat dan pendapat..

btol tu bro, sape2 pn ble menyampah pasal isu ni, buat org mmg ar best, cuba kena kt diri sndiri..siot tol

p.s- biasa ar aku mencarut, kat mana lagi aku nk guna ayat2 kurang berilmiah tu kalo x kt blog sndri;)

hehe.tq bro!

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates