Tuesday, December 15, 2009

FUTSAL EDISI KE-TIGA

Date - Saturday (12 December, 2009), 1AM

Venue - Sun Suria(also known as Sport Planet, Ampang before)


Edisi ke-3 futsal budak2 vads batch 151 kalini bertempat di ampang seperti tertera diatas oleh kerana terdapat permintaan daripada player2 yg dok di skitar KL, asik main kat PJ, Subang je, so kalini main ar kat KL..


Walaubagaimanapun, futsal kalini yg sepatutnya dirancang untuk menebus kekecewaan futsal last week, akhirnya sama hampeh, malah lagi ar barua dari minggu lepas atas beberapa sebab musabab yang telah ditakdirkan.


Pertama, aku telah ditipu oleh org yg bekerja kt futsal tu, last Friday aku dah call(guna fon arif akmal), call untuk booking court ar xkan call sbb nak order mcD, so no telefon futsal ampang ni ak mmg da hapal iaitu 0342520816/42520817.


Masa 1st call tu ak tny ar pasal harga court kalo ade member card(arip ali ialah member sport planet), so mula2 tu mmg confirm org ftsal tu ckp 1jam-rm100, so 2 jam – rm200 ar, tp sbb last week main kat sport planet subang, 2 jam- rm150. so aku call utk kali ke – 2.


Aku re-confirm ngan mamat ftsal tu, then dia mcm hesitate sket, but then dia ada mention pasal kalo main straight 2 hours, then harga court RM150, so aku pun puas ati ar, then ak tnya lagi utk dpt kepastian, mmg dia ckp RM150..


Tapi, masa nak bayar duit court kt counter ftsal smlm, org tu ckp kene byr rm200, pundek btol!! Aku cuba gtau masa ak call wat reservation aritu, malangya xle nk watpe, kene ar bayar gak..


Ok, tu baru 1 badi, so badi atau malang yang ke-2 pula ialah, berbalik kepada cite last week, ramai sangat yang datang main, dah tu,ramai gak yg budak2 vads x knal, tp last week mmg bukan salah sapa2 sebab ramai yg xnk confirm dtg, pastu last2 datang gak main.


Oleh sebab court dah booked 2 jam, then riso x cukup budak, so aku dah mintak tlg kwn aku benama Yen, suh bawak kwn2 dia yg available, hasilnya, 25 ke 26 org yg dtg, dah sume x puas main..


So kalini rasanya dah inform dah kat Yen n budak2 lain, kalini main kita2 je(referring to vads guy sort of la), tp tah camne maybe ade signal loss, kwn2 yen last week tu ada lagi, kalini lagi meriah, ade 32 org datang.best kan?? Best sgt, mcm sial!!


Tapi ak x salahkan ayen, maybe dia x alert masa sms dia aritu, tp xpe ar, nk wat camne, bende dah jadi, mcm yg slalu aku ckp kat member2 aku, “barang yang lepas jangan dikenang”, kalini terpaksa ar aku ckp kat diri aku sndiri, PADAN MUKA!!


So hopefully next week, sume batch tmis 151 jangan putus asa, we’re gonna work this on, nati kite plan elok2 ye guys, don’t worry.. hidup futsal and thanks to all who hv come yesterday, u guys deserve all the respect for your love of the game, chow.. salam


Quick info bout our 3rd futsal

1) Shazrin a.k.a Shaz join beb, magic kan?


2) Sabri tak jawab pun bila aku tnya pasal ‘dah kapur kasut sekolah ke blom?’


3) Trainer another half of 151 batch, en.Sabirin pun dtg main, respect btol


4) Masa mula2 main sume smgt, gelak2 but then nmpk je Yen n member2 dia dtg, sume down and ilang mood(diakui oleh rakan2 yg lain)


5) Masa lpk pas futsal, din mention psl Hisyam, sometin bout spell ‘F for Forlan’, obviously forlan is not a country ok(Sorry syam, ko ble blame din for this error)


6) Oleh kerana isu ‘F for Forlan’ ni, abih ramai2, termasuk awek syam sendiri, berdekah dekah gelak mcm org x igt dunia(insaflah kwn2)


7) Even though syam ditertawakan oleh kwn2, tp girlfren dia sgt baik sbb sudi jadi penjaga masa(time keeper) kt ftsal smlm(thanks awek syam)


8) Member2 yen main halfway je sbb ada brader mana tah x knal kt ftsal smlm x cukup org, so dorg join ar brader tu, magicnya lpas tu barula budak2 kembali gelak2 dan ketawa(din did mentioned this and I agreed)


9) Smlm Ashwahi atau As bwk ‘org rumah’..hehe


10) Smlm Ayu tak dtg menghiburkan majlis, tp org rumah Yus ada, congrats!


2 comments:

hajarus said...

wah... aizat memang aktif main futsal yer... cayok... cayok...

n@m@n said...

aizat~aku sihat je..semua sihat..Alhamdulillah

ko ok??

BIla nk ajak aku main futsal?hehe

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates