Tuesday, October 27, 2009

Al-Fatihah

Semalam(Isnin) lebih kurang kol 7pm, aku dapat call dari akak aku, berita sedih.. anak saudara akak ipar aku meninggal dunia, kelmarin Allahyarhamah baru saja operation buah pinggang, ptg td klu x silap ak, jantung dia ada masalah dan dia menghembuskan nafas terakhir dlm jam 6pm di Pasir Mas, Kelantan.

Allahyarhamah Nur Adilah bt Azmi baru berusia 21 tahun, masih muda tapi dah takdir, dia pergi dulu. Dulu masa aku form 3, dia darjah 5, so tu yg ak ingat umur dia.. masa tu aku agak rapat ngan dia, sbb masa tu aku ade gi kelantan, dia pn ada sana masa tu.ak lak teman akak ipar aku yg sarat mengandung naik bas..

Pastu lak ak ade gak rajin ikut2 abg aku gi lpk umah dia kat pelabuhan klang.. jadi ak ada la 'moment' ngan dia, even kjap, tp aku ingat banyak bende psl dia..tp dah lama lpas tu, dah jarang sgt jupe.. ak last g klantan pn dlm 8 thn lps, tp pastu hnya dgr kabar arwah dari org lain..

Spanjang ak knal dia, yg ak tau ialah dia ni baik, dia pandai jaga diri, dia patuh dalam bab2 agama, dia cantik, dia ada 3 adik bradik, dia yg no 2, adik bradik dia smua pempuan, tp setau ak dia yg plaing cun;)

Beberapa thn lps, arwah dah disalah bg ubat oleh nurse kt Kelantan, kesan ubat tu smpikan dia tak bole bangun, cam lumpuh ar.kesian.tp dia ni kuat smangat, lama2 dia ok.. even dia sakit, result SPM dia ok ar, ak tau ni sbb dia smbg stdy kt Universiti Malaysia Terengganu(UMT).. kalo result x ok, xkn dpt msk ye dak?

Tapi last week dia msk hospital, problem kat buah pinggang(td ak dah gtau).. aku nk pergi ziarah tapi, ak x boleh..ade keje.. xpe,nk wat camne.. sebak hati aku skang time tulih entri ni, air mata dah berlinang tp ak tahan je..

Bayangknlah, arwah ni tak berapa rapat ngan ak, dulu je kejap, tp tu pn ak sedih, mcm manalah kalau org yg ari2 aku tgk, yg ak syg, yg baik ngan ak pergi.. mcm mana ak nk handle? ak x dpt bygkn camne..

Yang pergi tetap pergi, moga roh arwah dicucuri Rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yg beriman dan beramal soleh.Amin..

Al-Fatihah

4 comments:

LadyD said...

sama2 lah kita doakan pemergiannya..aminn...

hajarus said...

Al-Fatihah...
Takziah untuk ahli keluarga arwah... sama2lah kita doakan semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman... AMIN...

Memories To Reminds said...

takziah utk family allahyarham..
kita xtau la cmner la cara kematian kiter..
[aizat, gerun gak akak masuk blog ko ni dik..insaf gak dgr lagu tu..]

ko paham! said...

huhuh~ sodeh aq bce blog ko nihh.. sobs2.. al-fatihah..

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates