Tuesday, June 23, 2009

AKU SEDANG MARAH

Hari ni aku marah betul, rasanye macam2 jadi harini..
sume problem.sume menyakitkan hati..
aku pelik..kenapa ye sume org slalu layan aku macam aku takde hati?

lagi pelik sbb org tu org yg aku sayang..
takdela aku harap sgt org syg kat aku sangat2, tapi..
cukupla kalo layan aku baik2..

kadang2 bile jadi camni, rasa macam org bodoh pun ada..
aku slalu nasihat kat org lain
"jgn telalu mengharap, nanti frust"..

malangnye aku x lak nasihat diri sendiri..
aku rasa aku dah x mcm dlu,
aku lagi suke sorang-sorang..

tapi kadang2 ar..kene ade gak time ngan kawan2..
sbb kawan2 aku yg walaupun sikit bilangannye,
aku bole jamin dorg lagi best daripada kebanyakan kwn2 korang kt lua sana.

emm..bkn nk eksyen..
tp kawan2 aku the best,
kalo Cristiano Ronaldo nye harga transfer 80juta pound sterling,

kawan2 aku lagi mahal..hahah..
aku ngah tension ni, sorry la aku merapu.
kejap cite itu, kejap cite ni..

aku pening ar..dah la tak dapat keje lagi,
bile x keje xde duit,
bile xde duit xbole kua sana sini,

bile xle kua sana sini,
aku tension..ak mana ar bole dok rumah sehari,
slalu ade game epl, bole ar usha..

ni dah xde..nsb baik ade confederation cup,
tu pn aku bebulu gak,
sbb Italy kalah, hampeh..

Ada part dalam hidup aku,
dimana aku dah give up,
aku tak bole ar bile org slalu sgt sakitkan ati aku.

kalo org tu aku x suke xpe.tp tu ar..
kadang2 org yg rapat ni ar yg slalu menyakitkan hati,
kadang2 dia x pikir dia ckp ape,

kadang dia x pk ak suke ke,
aku tak suke ke,
kadang2 ak pn xtau dia pnah kisah ke?

penah ke kisah bile aku sakit hati?
penah ke kisah apa2 pasal aku?
aku x nmpk apa2 pn psal kisah..

hati aku, aku yang jaga sendiri,
bukan org lain,
xpnah org lain..

in life, there's no point of being nice to people,
if they're not do de same to you,
it just aint wright..

care bout yourself first,
then u can care about others,
make yourself happy its more important,

then make someone else happy,
no point..somehow somewhere its gonna stop,
im sick of this.

sick all of the things around,
sick of this life,but..
life must go on..

mcm omputih slalu ckp tu kan..
aku dah xnk terus camni,
ak dah penat..

hidup ni mmg mcm bodo kalo kita bodohkan,
tp hidup mesti diteruskan,
walaupun ianya menyakitkan.

13 comments:

Cybernetics Mind said...

rilekkk...
rilekkk....
"Less Emotions Will Clear
A Confused Mind"

kkdg tu..
kita punya la nk jaga hati org lain..smpai kt lupa nk jaga ati kita sdri..huhuhu...[selalu jadik kt aku]

look at the +ve side...
org yg Allah sayang tk akan terlepas dari berbagai ujian
dan dugaan...
so...dlm soal ni xceli Allah sygkan ngko.... =)

NoRT said...

bro...awex wat hal ke bro? ermmm...bagi aku,time susah2 mcm nih...kengkawan jgn lak "tiada dlm ada"..... hang patut luah bro...x yah simpan2.... biaq lega bro...kalo kat sini,leh gak aku ajak hang p pekena teh tarik...

Hidayah said...

Dik, jgn ar tension2..
kekadang tu kita kena tengok dulu apa yg kurang kat diri kita sehingga kita diperlakukan sedemikian rupa...
kalo kita dah buat yg the best tuk org, bermakna...org tu yg bangang tak reti nak menilai...

Daddy Cool said...

Aizat...

Marah punya penulisan macam menulis syair puisi plak!

Heehehe...be cool!

n@m@n said...

sabor..sabor..hidup ni mcm2..

:: Feez_Mior :: said...

bese laa tuh..
org mane nk pedulik perasaan kte..
kte yg kna jg hati sndri..

tp bile kte x reti nk jg hati org lain lak.. taw lak org tu nk trase hati kn??

mmg hidup neh biarlaa kepentingan kt diri sndri yg lebih..
syg org?? syg bile org tu dh syg kt kte.. =)

Ai Adachi said...

Sabar yer..

Sabar adalah kekuatan bg setiap cabaran

hajarus said...

alamak.. sedey la pulak baca n3 aizat kali ni... naper tu...?? xper luahkan jer sekurang2nyer leh lega skit perasaan tu...

anyway sabar ituw separuh drp iman... tp sabar2 pun ade had juger kan aizat... xper dok rehatkan diri sambil2 tenangkan fikiran.. 2 3 hari lagi ok la emosi tu.... ;D

DilOt said...

sabar...cube tgk diri kite dulu..mungkin kite yg silap..tp kalo dah check byk kali..mmg bukan salah kite...

ha,,ape lg...hempuk je org tu...bg pengajaran..=)

Jade said...

sian die.. sabo ye dik.. idup mmg mcm ni..

take care ;P

~astalavista~ said...

jangan la marah2.. nanti tak comel tau..

Mr. Azman @ Kreuger said...

wah.... same la.. entri marah
gak aku pon.. erm. minggu ni minggu
marah kot.

pengsan ar~

»Tä§häbellä« said...

Situasi ni rasanya semua owang penah alami..termasuk tasha gak bro aizat..kawan selalu menyakitkan hati memang ada jee..jalan simple yang tasha amik jauhkan diri dari dia jeee, nak gado pun xguna...rasanya life lebih happy dari ada kawan camtu hehehee...

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates