Saturday, April 18, 2009

SAYA PUN FANATIK LA

Kekalahan Liverpool di tangan Chelsea kelmarin membuatkan aku gembira tahap gaban, ini adalah kerana aku adalah penyokong berani mati pasukan Manchester United sejak hujung tahun 1993 masa aku darjah 3 dan aku memang telah diterapkan unsur2 membenci Liverpool sejak dari dulu..

Walaupun aku bukanlah penduduk asal Manchester, namun aku peduli apa.. ya, aku fanatik, ya aku 'cinta' Uniteddan sudah tentu, YA aku benci Liverpool. kebencian yang amat mendalam ini tidak pula melarat hingga membataskan persahabatan aku dengan kawan2 yang lain, ramai jugak fan Liverpool yang berkawan dgn aku, tapi tiada masalah timbul(kadang2 je)..

Kalau setakat ejek2 bila team masing2 kalah tu, biasa ar..lumrah..bila berani mengejek, mestilah juga berani diejek..ye dak?? kenelah give and take..bukan memanjang give jekkkk, pastu bila nak take, blah..hahahhaha..org yang btul2 minat bola mesti paham situasi camni kan??

Aku dari time skolah dlu dah ade pengalaman pasal ejek2 pasukan bola nih, masuk kolej pun sama gak, lagi meriah.ramai gak fan Manchester United, ade gak chelsea, LiverFOOL xpun arsenal..selalu gak ar aku kene ejek time tu sbb masa tu Chelsea mendominasi EPL, tapi aku tak heran..aku hanya akan amik kisah kalo yang ejek tu ialah 'die hard fan' sesuatu team tu.

Apakah 'die hard fan' ini sebenarnya?? berani mati sangatkah mereka ini? ohh tidak2, bagi aku mereka ini ialah pencinta sebenar pasukan bola kegemaran mereka, tahu tentang semua perkara pasal team, dari player hingga jersey, sume la pendek kata..

Tapi hendaklah diingatkan, walaupun fanatik, janganla dilupa menjaga tatasusila dan pegangan agama terutama bagi mereka yang beragama Islam, tengok bola xpe, jgn smpi tinggalkan kewajipan, lupa suruhan Tuhan, lalai slalu..Bende ni juga boleh diaplikasikan atau diguna pakai dalam sume aspek kehidupan seharian, dalam ape jua, contohnye kalo ade pasangan, couple couple gak beb, tapi jgn smpi..sampai ape? jangan sampai taksub hingga lupe maruah diri..

Ape2 sekalipun minat dan tingkahlaku kite, yang penting kite tahu mengawal perasaan. Jadi dengan ini tuan2 dan pepuan sume, sy ingatkan skali lagi, fanatik ke x fanatik, apa2 pun, jangan belakangkan agama ye..Sy minat team 'Red Devils', tapi sy xde lak jadi setan..hehehe..

YANG PENTING, LIVERPOOL TAK MASUK SEMI FINAL CHAMPIONS LEAGUE,
TU DAH CUKUP..HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA..


GLORY-GLORY MAN UNITED

10 comments:

NoRT said...

bagus tol la hang nih.. ada yg x minat RED DEVILs pon prangai mcm setan la Jat... pepun,kita sama2 bringat la no...

A.I.Z.A.T said...

Xde la bgs bro..
biasa2 jek..

Btul ar bro,
kite kene ingat dan saling beringat- ingat supaya x lupe..hehe

Farah Aminuddin said...

dulu suka gila liverpool, zmn michael owen. skang tk lyn ape2.haha

A.I.Z.A.T said...

To Farah- kira awk minat michael owen ar ek?? Ha sokong ar Newcastle camtu..heheh

YoYo said...

hahahaha.. wat else ken i say?! glory glory MAN UNITED!! dorang jeles tue Jatt lebey2 fans LibeFOOL kan??

say NO to LibeFOOL + ArSENGAL + ChelSHIT.. huhuhu..

::dazzLaila:: said...

agak2 cintakan sy tak?
:aduhai

Signorina Syima said...

liverfool kalah... yer aku harus terima.... :(

A.I.Z.A.T said...

Yoyo-

GLORY2 MAN UNITED..

fans libefool mmg camtu tp xde ar sume..segelintir je.huhu

A.I.Z.A.T said...

Dazlaila-

Hehe,soklan cepumas ni.segan ar nak jwb;p

A.I.Z.A.T said...

Signora Syima-

xpe syima,cube lagi.smlm pn MU kalah ngan evrton..tp aku ok jek..

respect ar kat ko..huhu

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates