Thursday, April 23, 2009

GLORY GLORY MAN UNITED


Salam..hi sume..pagi tadi aku pegi usha game MU kat Pelita ngan Komeng.. Puas ati sungguh? kenapa?? sebab Man United menang 2-0, dan lagi terharu LiverFOOL seri 4-4 ngan Arsengal, Chelskea yg 'KONON' bagus pun tak bole menang ngan Everton, draw 0-0.. Ke dorang anta 2nd atau 3rd team? tak kan?? MU aritu memang kalah penalti, tapi anta budak2 je, ok lagi, ni anta 1st team tak bole menang.. Pelik pelik.. hahahhahahaha..

Haritu ade la beberapa 'hamba Allah' yang masuk dalam blog ni, 'KONONnye' tau la pasal bola, sokong Chelsea, bile tanya sejak bile sokong? dia jawab sejak "era Zola", KONONNYE la Zola.. stakat tau nama Zola pastu die 'declare' die die hard fan Chelsea..bole blah..

Selalunya kalo orang kutuk2 Man U, aku xde hal, asalkan dia btol2 die hard fan satu2 team tu, dan bile yang mengutuk tu hanyalah 'budak skolah' atau fan yang KONON tau sume, aku takkan layan.. Sebabnya??? sebab dorang ni confirm BODOH pasal bola, sebab bile kita bercampur dengan orang BODOH atau 'KONON' pandai ni, kita takkan jadi pandai..

Camne aku tau mamat2 chelsea ni bodoh?? senang je..bila aku baca komen2 kat chatbox blog bahlul2 ni je, aku dah tau.. Zola konon..hahah, gi main biola lagi elok la bodoh! time game pun xtau kol bape? KONON die hard fan, bende kecik pun xtau.. pastu sibuk nak gtau aku 'bola tu bulat', well..

penah ke dalam sejarah bolasepak, dorang main gune bola segi tiga ke empat ke 16 ke? tak penah kan?? pastu lak dlm banyak2 komen tu aku paling suke statement sorang mamat ni, ade ke dia cakap "saya rasa pemain simpanan chelsea hebat-hebat"..huh?? hello, ko anta 1st team pun x bole mnang, sape nama pemain simpanan Chelsea yg hebat tu??

Pastu lak selama 16 tahun aku 'deal' ngan fan2 english team yang fanatik ni, ini ar 1st time aku jupe yang mmg tak reti respek orang.. silap2 memang mak bapak dia tak penah ajar pun apa maksud 'hormat'..kenapa aku cakap camni?

ok ok, so aku berbulu gile pas aku nampak kat blog mamat ni ade kutuk2 MU, so aku pun saje ar 'gitau' nape Chelsea bodoh, guess what?? ade tu x puas ati, siap masuk blog aku, bagi komen tapi gune nama 'Anonymous'..penakut x?? ade hormat ke camni? xde kan? aku ok je masuk blog orang lain gune je ID AIZAT..

xde lak aku jadi 'PENAKUT', nak sound aku kononnye..tapi TAKUT nak tunjuk identiti, bagi aku, orang camni patut muhasabah diri, ingat agama, ingat mak bapak(kalo ade)..ke dia ni x pnah dgr ayat "berani kerana benar?" aku pun xtau la..

Sebab kalau dah tau diri tu penakut, jangan cuba jadi hero.. kalo dah tau diri tu BODOH, jangan cuba lagak pandai.. sebab walau camne buruk pun diri kita, itu luaran, paham x bende ni hanya pinjaman?? bukan hak kita.x kekal. dan sedarlah semua, ingat ayat ni,

"BIAR TAK HENSEM, JANGAN BODOH"..

sebab orang bodoh dan malas, akan kekal bodoh, orang buruk bole je transform beb..stakat konon muke smart, tapi bangang nak watpe ye dak?? tapi aku x salahkan individu2 ni, dorang ni belum matang, MOGA Allah maafkan mereka kerana kekurangan pengetahuan dan akal..

'GLORY GLORY MAN UNITED'


6 comments:

nURmALa mAZLan said...

adoiyai....
tajuk manu...
tapi cerita pasal mamat2 bahalol pulak..hehe~

weh, gambar dah ada..
cd dah dapt
nnt akak email

NoRT said...

waaaa. encik jat udah marah.... bagus jat! hang brani sound pe yg hg x pueh ati...tp aku rs hg pnah wat entry org bodo plagak pndai dulu kan.... ish! ish!... "ORG BODO X KAN KNAL ORG PNDAI SBB DIA X PNAH PNDAI...TP ORG PNDAI KNAL ORG BODO PASAL DIA PNAH BODO......"

spatt said...

"BIAR TAK HENSEM, JANGAN BODOH"
hehe, suke lak aku ngan ayat nih...
biasela bro..
diorang ni kan 'poseur'..
cube ko tanya diorang, zola bikin ape skarang?
blum tentu lagi diorang tau jawapan...wahaha

POSEUR=LOOSER! :D

aku bkn fans MU tau..hehe

cybernetics mind said...

hehehe...aku pon suka gak laaa ayat pawer ngko tu "BIAR TAK HENSEM, JANGAN BODOH" tu...buat T-Shirt kompemmm laku...wakakakakaka

Mr. Azman @ Kreuger said...

muahaha... ini betoi betoi panas
punye MU kali ni... rilek le beb.
gua pon MU, jangan le emo macam ni.
Kalau lu panas.. gua lagi panas..
sekarang kite dah menang.. rilek
cooollll... control macho...

skit skit & sekali sekale kite
ejek le depa plak.. muahaha..

sabar ok.. jangan kasik moral dan
maruah penyokong MU down. Kite
bukan macam depa semua tuh...

Yeay... go MU~

NoRT said...

jgn mara bro...MU mng lagi pagi nih.... Tahniah2! Everton da leading 2 pon...selamba je diaorang kejar... siap 5-2 lak tuh.. hang da jampi MU ke bro? huhuhu....

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates