Tuesday, March 24, 2009

CANTIK PEREMPUAN BERTUDUNG TU

Semalam aku lepak kat NZ ngan Botak, Aizat (kawan aku yg nama sama), dan Shahrul.. NZ tu bkn la New Zealand ye kekawan, tapi kedai mamak kat Wangsa Maju tu..hahahah.. lama dah aku tak jupe Aizat n Shahrul, dulu aku slalu main futsal besama sama kat seksyen 2, tapi skang dah jarang..

So tengah2 borak besama rakan2 yg hensem2 dan berkaliber, sambil membincangkan masa depan masing2, hala tuju pasukan bolasepak Manchester United yang tidak tentu hujung pangkal masa skang ni, dan macam2 topik perbualan termasuk mengenai salah sorang kawan skolah Botak dan Shahrul (masa ni Aizat dah balik) yang baru je meninggal dunia kelmarin sebab demam denggi, ksian sgt sbb muda2 lagi dia dah pergi menyahut seruan illahi, baru 23 tahun, menurut cite Botak yang turut sempat menyolatkan jenazah pagi smlm, arwah masuk hospital hari Jumaat lepas, dan meninggal dunia padahari Ahadnye.. insaf seketika mendengar kisah kawan dorang ni..Jadi takde ar aku nak cite pasal Shahrul ke Aizat ke Botak tu.. tapi nak cite pasal aweks..

Ahah, awek ni dok seblah2 meja kitorang, bertudung putih, berspek mata, berkulit cerah, comel, cantik, dan macam2 lagi aspek2 yang baik aku nampak pada awek bertudung putih tu, tapi sume pada luaran je ar, bkn kenal pun ye dak?? heheh..banyak kali ar aku tengok2 awek tu, ngah asik berborak je, 'ter'tengok, hahaha..apara awek, dok ar tempat lain, banyak lagi kerusi kat Nz tu, kat tepi aku gak ko dok ek..so aku pn terus berborak, sambil tengok awek, dan tengok awek sambil berborak, sronok sbb awek tu pun tengok2 gak, tapi tengok je ar, takde masa aku nak tegur ke ape, hahaha..dan bile dah lama saling usha-mengusha tu last2 aku yang terkejut, kenapa?? nape lak nak terkejut??

Actually bende ni biasa ar kan pada zaman2 IT ni, tapi aku tekejut sebab penampilan awek tu yang bertudung, jadi tak sesuai la camtu.kenapa ni??? last2 aku nampak dengan selambe die menyembur asap rokok, wah bukan main naga lagi ek ko minah?? kataku dalam hati sambil diikuti sumpah seranah dan tidak kepuas-hatian ku.. bukan la aku kisah pasal aku nampak pempuan hisap rokok, ramai kot kawan2 pempuan aku isap rokok, aku tak kisah pun, bende kita dah lali ar tengok.. cume bile sorang tu bertudung, confirm2 die bawak imej wanita muslim btol
tak?? nampak manis dan cantik bile bertudung, tapi kalo luarannya cantik, dalamannya buruk, tak kemana la ko wei..

Jadi ape kesimpulan daripada cite aku ni?? bkn la aku nak galakkan pempuan isap rokok, aku sendiri tak isap rokok weh, bkn la aku kata sume pempuan bertudung tu jahat nuraninya, cume bile bertudung, berperangailah macam orang yang bertudung, kan ke bagus menurut perintah agama, menutup aurat dan sebagainya. kalau nak berperangai macam jalang, elok je pakai macam pempuan jalang, sebab kurang2 pun dorang tu tak hipokrit, dorang pakai macam orang takde maruah dan perangai pun cam takde maruah, atleast orang sekeliling tau.. so takpe la kan? ini pakai macam wanita muslimah, perangai macam orang zaman jahilliah, jadi kat mana logiknye..meh kite pikir sama2, komen banyak2 ye kawan..


14 comments:

Signorina Syima said...

aku ingat ko nak dewa2 bagi pujian yang melampau pada perempuan tu...
hahahah perempuan skang bukan semua baik.... yang nampak macam spoil brat tak semua jahat laknat...

ko ingat la cakap aku... tp aku isap rokok...camana?

A.I.Z.A.T said...

standard ar isap rokok.. biasa ar tu. tp jgn ar hipokrit ye dak?
heheh..

ala syima ko isap rokok ke shisha ke aku x kisah, yg penting ko hepi.. heheh

Mr. Azman @ Kreuger said...

keh keh keh... pompuan oh pompuan.
nko ni cepat sangat melayan perasaan
beb... rilek le dulu seperhentian
dua. baru buat judgement.

ye la... sepanjang hidup aku...
aku dah tengok macam macam pompuan.
oh oh oh.. toksah citer.. better
kite jadikan tauladan dan sempadan.

pokok pangkal semua bermula dari
hati. ade juga orang tak hidap
rokok... tapi jual dadah.. kekek
terpulang le. aku tak kate die baik
dan aku tak pulak kate yang merokok
itu bagus.. keh keh keh...

Hidayah said...

AIZAT,
nnt nak cr wife..selidik betul2 dulu yer...jgn plak smp tersalah pilih tau..nnt anak2 plak jd tonggang langgang...
[ jauhnyer aku pikir untuk si aizat nih..]

hajarus said...

betul la ckp aizat ni. k.hjr selalu gak nampak situasi cam tu yg paling selalu k.hjr lihat ble turun KL @ JB. Masyaallah.... dijauhkanlah...

rudy syah said...

betol tu jat...
ape yg betol??
betol ar x elok wanita yg bertudung isap rokok...
aku ngan ko pown x isap rokok...
bkn nak mengutuk atau mengeji wanita merokok, tp cara penampilan tu x bersesuaian...
contohnya mcm pak lebai pakai kopiah tp berseluar pendek...
wajarkah perkara sebegitu terjadi..??
renung2kan dan selamat beramal...

iRiSS said...

nowdays, life change alot. the world has been opposite. people don't care who they are, as long as they don't bother each other will be fine. the way they dress-up might not be the way who she are actually. that's why, "don't judge the book by its cover"!!

A.I.Z.A.T said...

Encik Azman-

hehe,mane de lyn prasaan bro.
cume ak tidak puas ati dgn org yg hipokrit cmtu..

mane ble camtu..ini ble memberikan gambaran buruk kepada orang lain terutamanya yg bukan muslim..

yang penting kite sedar diri dan tidak menipu..hehehe,sekian

A.I.Z.A.T said...

Kak Hajarus-

bende ni mcm dah standard sgt kak..
budak2 skola x kire laki pmpuan sume dah pandai isap rokok, kat public lak tuh..ish ish

x mcm dlu2,ssh nk jupe pempuan isap rokok.. tp xpe la kan kalo nk isap ke x, cumenye jgn ar pakai tudung, belagak mcm alim, prangai tahpape..

A.I.Z.A.T said...

Kak Hidayah-

wah time kasih ar bagi nasihat, btol ckp akak tu,kene slidik btul2 dlm cari pasangan ni..hehhe..

xpe2,bia pk skang kak,kang nyesal kemudian hari

A.I.Z.A.T said...

Rusdi=

ak sokong ko 500%, mane ble kan?
pki cam muslimah, prangai cam sampah.. ini bagi aku memalukan umat islam..moga kite sume insaf

A.I.Z.A.T said...

Iris-

i noe bout de 'book cover' idea, but in dis case it was totally different cause de cover said 'Beautiful Muslim' and the story is bout "how to look cool in public while smoking for Dummies"

spatt said...

salam bro..aku dtg dr blog bro azman..hehe

err, looks can be deceiving?huhu
mata mmg sakit tgk diorang, tapi kene terima la..
zaman dah berubah...

bercakap pada perspektif aku sendiri, kengkadang aku lebih memandang tinggi pada pompuan free hair dek kerana hal2 macam ni la yang selalu dibuat pompuan2 bertudung...

sekurang2 nye mereka x hipokrit.ni x, pakai tudung tapi amalkan seks bebas, minum arak, ape kes?adakah tudung itu satu alatan untuk meyakinkan mak bapak yg didikan mereka selama ini tak sia2?adehh..rosak2..
aku pun bukan baik sangat, tapi aku tau pasal 'Do & Don't', 'Rules & Regulations', dan for sure Islam xterkecuali kan...

sori bro, terlebih celoteh plak..haha

have a nice day bro.

A.I.Z.A.T said...

Spatt-

Waalaikumsalam..thanks ar masuk blog ni..

ya ya, u rite..looks can b so deceiving..btol ar, kite kene trima..

tp x smstinya kita diam kire kite setuju dgn cara tu tol x??

Aku pn sokong idea ko pasal pempuan free hair..hehe.bgs2..



sume ko ckp tu sama ngan ape ak 'pegang' slama ni..just kalo nk bertudung, buat cara org btudung ok..

JANGAN JADI SETAN!!

thanks bro

take care too

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates