Friday, December 26, 2008

Panjang Umurku

Semalam tepat jam 11pm,aku bwk motor nak ke kg.baru,menuju ke rumah jai..dari rumah kwn aku iaitu rusdy kat Jln Enggang, Keramat dan sampai kat Jalan Damai, kat situ 1 lane jek, tapi takde ar banyak keta sgt, so citenye bemula begini..

Ada 4 buah keta telibat dalam cerita ni, yang depan skali ialah keta ape tah, tapi die ni ar punca eksiden ni belaku, sebab die dok kat lane kiri dan tibe2 masuk simpang kanan secara mengejut..
keta myvi kaler hitam yg ikut rapat blakang die pun tekejot lalu break emergency, begitu juga keta myvi putih blkg die, dan keta yang belakang skali dan yang betol2 berada kat depan aku ialah keta kancil silver yang cube mengelak, tapi die langgar bahagian kiri myvi putih tu..mungkin sebab laju dan keta tu lak ringan, kancil tu tebalik ke kiri jalan..aku yang tengah khayal dgr lagu, tekejut nak mampos weh..keta myvi hitam tu dah blah awal2, takut kot..aku break emergency, nasib baik aku stay kat kanan lane, so xde ar kene himpap ngan keta kancil tu..Fuhhhh, Alhamdulillah.. Umur aku panjang lagi..kalo tak..kalo tak, camne lak aku nk blogging skang ni..hehe..nasib baik gak, aku tak follow belakang keta tu rapat sgt.. kalo tak, camne ar nasib aku..aku muda lagi, pahala pun sikit.. insaf kjap..dan lepas tu, aku berenti moto tepi jalan dan tolong 'tolak' keta kancil tu sebab 2 tayar die dah kat atas..org dalam keta kancil tu, laki dan awek nye,takde pape gak, tapi dlm keadaan tegezut..ye ar, tebalik dowh keta dia..dan aku blah lepas tu..tp sorry la,aku mane de tepon bekamera resolusi tinggi, takdo ar gamba nak tunjuk.tapi cite ni benar dan ade kene mengena ngan 4 buah keta tu..sekian..wassalam

9 comments:

YoYo said...

ape tandenye tue Jatt??
hehehe..

thank GOD Jatt tak pape..

take care n xtra carefull keh??

Frantic Finger said...

seb bek..tp tu r pngajaran utk ko..jgn nk lyn sgt ipod touch kamu tu time nek moto.khekhe..anyway seb bek klu x xpsl je aku ilang kwn

ameerazman said...

igtkan birthday rupenye accident.
nasib xdek pape ek.
seram gak dgr cmtu. macam berita utama kat tv3 haha.

hafiziology said...

Ok ke bro..hope x jd ape. a.tringat ku kite nyaris kne langgar ngan kete blk dr umh feiza dlu..kus..semangat..Allah panjangkn lg umur kite lg..

aizatbest said...

YOYO - Tndanye..emm..xtau ar ape.. tp alhamdulillah la yo...ok ok. next time msti super extra careful..thanks kak yo!

FEIZA - Wei, seram dowh.. nasib baik ar aku ok, kalo x camne ar ko nk blnje aku tgk wyg cite Transformers2 thn depan..kan kan??weh tapi, time tu aku ngah slowkan volume kat ipod, dan pada masa yg sama,aku slowkan moto,kire ipod ni yg save aku time tu, kalo x msti aku bwk laju cam biasa.. haha..tp xpe..im ok..atleast for now;)

AMEERA - Birthday i dah lepasa ok;p.. wah cam berita utama ek? kire ok ar tu..pandai gak i nih kan?hahaah..gurau!!

HAFIZIOLOGY - Aku ok dowh..syukur! Aku igt lagi tu,da lama dah.. hahaha,hampeh..tp xpe.. berhati-hati dijalan raya..tq

Nurmala said...

aizat,ada ke sesapa yg leh buat silat pengantin?? hehehe

kot ada ke..leh tlg silat kan time akak kahwin nnt..

aizatbest said...

wahai akak mala..zaman IT ni mana de org buat silat pngantin.. kalari payat ade ar..hahah

KAMPUNG BARU KAMPUNG KU said...

salam perkenalan

aizatbest said...

halo said.said mana nih?? salam perkenalan

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates