Wednesday, April 9, 2008

THANK YOU/TERIMA KASIH/GRACIAS..

Halo..halo..mau cakap sama sapa?eh silap..halo kenkawan dan pengunjung blog yang hensem(lelaki) dan yang cantik serta cute(pompuan)..saje jek nih..nak 'share' ngan korang pasal ayat 'TERIMA KASIH' nih..sape tak suka cakap terima kasih kat orang yang dah tolong korang? angkat tangan cepat...ish ish..dulu sekolah ada belajar pendidikan moral x? takpun Pendidikan Islam.. Ayat 'magis' nih sangat simple tapi boleh buat kita senang hati..
contoh macam kawan suruh anta die gi satu tempat, walaupun jauh beribu batu, panas terik, hujan badai, rain, flood or earthquake..penat macammana pun tapi ayat 'THANKS' tu boleh buat saya HAPPY..sebab ketelusan penggunaan ayat itu yang sungguh istimewa..tetapi bergantung juga kepada level keikhlasan seseorang tuh..ada yang ucap 'TQ' nih hanya kerana terpaksa dan memikirkan ianya memadai..ala setakat cakap terima kasih pastu jangan kata nak salam, pandang pun tak..tapi yang betul2 berterima kasih selalunya die akan cakap lebih dari 1kali sampai kawan dia kata 'ok bro,tarak hal' ke lebih kurang camtu..jadi, cara yang efektif untuk berterima kasih ialah dengan mengucapkan perkataan itu dan disusuli dengan salam beserta wang tunai RM10..maka dengan itu, sangatlah berbaloi.heheh..xde ar..yang penting ikhlas dan sape2 yang rasa susah sangat nak ucap 'TERIMA KASIH' tu, bawak2 ar insaf, sebab ada orang yang sangat merhargai perkataan itu lebih dari dapat duit(mereka yg tidak materialistik).. So, saya pun nak ucapkan TERIMA KASIH kepada mereka yang menyokong blog aizatbest nih.. siapa yang ade tolong promote kat kenkawan cam jai, rusdi, komeng ke feza ke awan ke dan nama2 yang tidak dapat ditaip..pun saya nak ucap Terima Kasih banyak..daa

3 comments:

wee said...

hi aizat..sy kwn din, timakasih jd sumber inspirasi ktorg ahakss
THANK YOU
grazie - Italian
danke - German
Merci - Frech

-dazZ- said...

aizat.. kitorang kan..emm..emmm...

aizatbest said...

ish..korang pe?? ni wat saspen jek..
inspirasi pe nih? huhu

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates