Sunday, February 6, 2011

Dilarang Gelak ketika Ber-Futsal

Nak beli, tapi kena pikir dulu.manatau pas ni nak stop Futsal ke pe


p.s- mengandungi ayat-ayat carutan yang mungkin akan membuatkan anda terganggu. jangan baca jika tidak suka.TQ ;)

BTW - "AKU TAK POST ENTRY NI UNTUK MENCARI PUBLISITI MURAHAN, SEKADAR MELUAHKAN ISI HATI SAHAJA - HARAP MAKLUM -"

Intro

Aktiviti futsal merupakan aktiviti wajib bagi aku dan beberapa kawan Corus yang lain pada setiap isnin jam 8pm, dan juga merupakan aktiviti tidak berapa wajib pada hari-hari yg lain dan juga bergantung kepada jemputan bermain futsal oleh rakan-rakan yang lain.

Isnin - 8pm (Venue - everywhere)


Pada mereka yang sedia maklum, saya sangat addicted kepada aktiviti futsal ni, walaupun saya tak hebat dan fit seperti kekawan yang len cam Fadly, Komeng, Azlee, Jas dan lain-lain (ahahhahaa), namun itu tidak menghalang saya untuk berfutsal. Hari Isnin, jam 8 malam merupakan hari penting, aku takkan jawab call (depends) time tu sbb ni time aku nak enjoy!

Ini adalah kerana, selain dapat mengeluarkan sedikit peluh sambil beriadah, waktu berfutsal juga digunakan untuk menghilangkan tekakan hidup, melepaskan geram (dengan menendang bola, kadang tu tertendang kawan-kawan ), menunjukkan bakat dan yang PALING PENTING ianya waktu aku bersuka ria bersama kawan-kawan aku.

Jom Tension main Futsal!

Akan tetapi, waktu bersuka ria dan menghilangkan tension bakal bertukar menjadi waktu paling duka dan bertambah tension serta perasaan akan menjadi sedikit 'sampah' dan senyuman serta gelak ketawa mungkin terpaksa dihentikan dan bila ini semua betul-betul dah jadi, aku akan sanggup stop ber-futsal kerana motif asal mengapa aku main futsal dah 'malap'.

Ye, motifku selepas ini mungkin 'malap', hambar, lesap, hilang dan lain-lain. Ini adalah kerana selepas aku mendengar ada suara yang mengeluarkan pendapat, tidak suka atau setuju berfutsal sambil GELAK-GELAK..wtf?? aku keluar duit sendiri untuk bayar main futsal, minyak moto aku pun aku yang bayar last time I check TAPI time futsal, tak bole gelak, baik haramkan je orang senyum masa futsal, lagi senang!

Takpun baik cakap je kat aku - "Zat, ko gelak banyak, pasni jangan datang futsal ok", kan clear mesej ni.. takpun baik je orang yang tak suka main sambil gelak2 ni, buat team sendiri, tapi kena pastikan la team tu terditi daripada orang-orang yang anti-gelak dan takde perasaan tapi dalam masa yang sama mencapai kualiti permainan yang dia nak.

Bila aku mentioned main sambil gelak tu, bukanlah maksud aku kalau 1 jam main, 60minit ko gelak, tapi ada masa ko takleh control, kadang2 banyak aksi yang best, rugi la tak gelak, i mean what kind of motherfucking human that hated to laugh?? kita manusia beb, kita ade emosi, kita gelak bila kita nampak dan alami situasi kelakar, dan sebaliknya.

Biarpun mesej tak suka gelak-gelak ni tidaklah ditujukan straight kepada aku ataupun sesiapa, tapi aku je la yang selalu gelak-gelak masa futsal sebab bagi aku futsal ni time yang aku nak enjoy, nak happy and the last thing i want is that somebody critics your play no matter what, whatever u done or do, things will never go right as long as it was me.

Aku tak pernah bagitau benda ni, tapi aku perasan sangat la wei..asal aku je yang buat silap, tak kira la salah passing ke tak passing ke, lambat passing ke, ape kimak pundek ke, konpem aku kena maki punya la, cth cam last week - aku biar kawan aku bernama Erpan bawak bola lepas aku, pastu gol..abih sorang ni membebel- bebel kat aku (lama lak tu), macam la main menang keta Ferrari ke duit 80 juta ke..

Isu kecik camni bole sangat la buat aku fed-up dan hilang semangat nak berfutsal, kawan lain ok, tapi bila ada sekor camni yang buat ko rasa sangat sial, kau akan mula berfikir..hmm, fikir kenapa aku je yang kene maki? kenapa ade orang yang buat benda 3ribu kali lagi babi bahlol dari silap aku takde ape pun, tak kene bebel pun!! sial kan?? nak kata aku dapat elaun sambil orang lain sponsor aku futsal takde lak..

Jadi, ape alasan untuk kritik cara aku main (sepanjang masa!), macam la tiap2 minggu main tu nak menang world cup??? kan? Masa aku tulis post ni, sebnanye bukan la last week tu 1st time aku kena beb, dah BANYAK kali kot!! banyak kali dah la aku diam, lagipun aku bukan kerja Corus, konon cam aku takde hak la nak bersuara bagi dia kot.aah, pantat lah!

Main ni, bayar masing-masing, kadang bila takde orang tu, kene bayar lebih, kadang tu bila ada friendly, yang patut2 datang tu takde, yang baru2 nak join tu ramai lak datang, pastu bising bile tak dapat main lama, bile dah suh main, taknak lak main.tak larat la ape la, tapi mana bole keco2 bende ni, main ni bayar duit sendiri kan.takde yang sponsor ok..

Selagi kau bukan aku, then aku gerenti la ko takkan kene marah, btol x?? sebabnya isu ni bukan stakat ni je, ada satu situasi tu yang mana aku rasa pelik dan sangat tak puas hati bila kena marah.. iaitu kene marah sebab score! ok aku repeat, aku score then aku kene MAKI.. what the hell?? even buat benda yang betul pun bole kena marah beb, logic ke? tolong bagitau aku camne bende ni logic? please la bagi explaination, aku nak la sangattttttttt dengar!!

Aku jadi tak faham, bila brader (brader orang lain, ngan aku - nemesis) ni satu team ngan aku, sbb aku taktau aku nak buat apa, buat itu salah, buat ini salah, salah sikit kena maki, salah banyak rasa cam babi, buat benda betul dan common pun tak boleh..eeeee, apo la.. patut la aritu time dia ni tak datang lama aku rasa cam heaven je nak main futsal..dah la lama tak dtg, pastu dtg skali da keco2 nak maki aku..ko ni memang sial ke ape?

Harap-harap lepas ni takde la jadi lagi bende pukimak ni, sbb aku dah fed-up, aku pun ada mulut gak wei, bole je nak cakap apa2, tapi at-least la kan, bila aku boleh respect kat orang yang lagi tua dari aku, harap orang yang lagi tua dan patut-patut boleh fikir lagi bagus dari aku pun bole respect aku balik..pasni aku akan start 'menjawab' dan tolong jangan marah sebab aku dah tak tahan..sekian


3 comments:

mendatak hijau said...

20 org kejor 1 bola....
ini akan menyebabkan aku gelak guling2..hahaha..Ops!!!
ape punye org la men nak seyes aje..sungguh membosankan!

A.I.Z.A.T said...

mendatak hijau - 1st of al, wahhh lama ek x dgr cite.huhu.sihat ke?

hehe, psl entry ni, stuju sgt la.. memang sungguh membosankan ade orang camni.tp takpe, pedulikan jela psni. hehe

Amir said...

biasa la kan, mmg kat mana2 ade je orang camni..memang tak best, ko jgn layan la org camni bro

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates