Wednesday, January 6, 2010

DUHAI KAWAN

Kan kita slalu dgr, ajal maut, jodoh pertemuan, tu semua Tuhan tentukan..kita sbagai manusia ni kene ar accept, x kira ar bende tu kite suke atau x.. yang penting, setiap saat dan masa begembira sama2 tu kita ingat,kan kan? btl ke??

Kadang2 kita manusia standard ni, slalu lupe nak apreciate org sekeliling masa dia ada, masa dia xde baru nak teringat..tp tu org lain ar,kawan2 aku sume ok..hehe. kadang2 ak cam x caya pn ada, ramai org yg baik2 ade kat tepi2 aku..

Aku besyukur sgt2, sbb tak sangka even yg bru kjap je knal pn ade yg amik kisah, ak xtau ar pasal korang, tp aku cam kagum, even bangga kadang2, sbb dlu ak x bape nk pcaye psl loyality ni sume, ak sngaja meng-limitkan jumlah kwn2, aku prefer kualiti drpd kuantiti..

dlu actually,aku ada ideologi tesendiri psl org2 yg lagi muda dari aku, aku slalu igt kalo sorg tu budak2, so otak dia konpem budak2, then klu org yg lebih tua, so dia lagi matured..tp realitinya, tidak!! mksd aku x smua la ye,myb ade,tp segelintir jek..

Contoh mcm time keje kat corus dlu, kbnykn member sbaya,xpun lagi tua, tapi dorg sume best, then keje kt vads, ramai yg lagi muda,tp dorg pn matured gak, i learn alot during the friendship process..but when its time to go.emm..

Thats de hardest part, the most crucial.. but then, this is so what we called life, we met someone today, tomorrow that someone is gone, we just past the line where we dont wanna go in life, but we know we have to..

Tapi ingatlah ye, sejauh mana kita, selama mana tak jumpa, yg penting kita kenang dalam hati dan masa ni la bole guna teknologi masa kini, kita ade handpon, internet, teksi, bas, lrt, One Utama, klcc,hahahha..

Aku cuma nak ckp, takde alasan untuk lupa kawan2, keep this in mind ya fren;)

7 comments:

fiza_katana said...

i do..take care aizat..rajin2 ym tau..jgn nakal2..insyaAllah ade rezki ko kt luar sane..amin..

Cikgu NoRT said...

aku x pnah lupa kawan..kawan2 jer lupa aku? camner ha? jat..moga hg slalu hepi dgn kawan2 hg

n@m@n said...

jgn lupa kt aku..haha

postpone eh game mu vs city?

dean_vads said...

be strong aizat... bley je jmpe time futsal k...yg penting ko kene dtg time men futsal...juz pray and maybe u'll get better offer out there...

p/s : jgn buang lak no phone ak..heheh

ieyda ♥ emiey said...

saya 151_haimi,salah sorang kawan din..ingin mengucapkan yang i really love yuo all geng...walau kemanapun kita pergi..walaupun TAMAN RIMBA..hihi

Kwn2 Jass said...

zat...jgn kawan dgn jass...sbb dia, tido malam kita tak lena ahahahhahahahahahhaahhaha......

FarahSherr said...

aizat, rajin2 dtg la lepak mosin.. kte lepak ramai2..InsyaALLAH ade rezki laen utk ko.. take care k aizat..

*confirm rindu kt ko n sabri lpas ni... =)

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates