Wednesday, April 29, 2009

DIALOG KOTAK ROKOK

Ni kisah minggu2 lepas, tapi saje ar aku nak cite gak..bole kan?? x salah kan? aku xtau ar klako ke x, tapi bagi aku klaka ar..hehe..

Kisah ini bermula selepas aku bermain futsal di seksyen 2 wangsa maju, dan kebetulan, ade kawan kolej yang dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat aku x jupe, die ni kire geng2 lepak aku time kolej dulu, nama betul die Aiman.. ala macam 'aiman tak kisah tu'.. tapi die digelar John..

Jadi lepas abis bersukan, gi ar minum utk menghilangkan dahaga, so dlm pada tu, John pun menghisap rokok sambil borak2..ye ar, da lama x jupe..bnyk bende nak tanya..

John cakap pasal kotak rokok baru yg ade gmba orang sakit tu, tau kan? kire lebih kurang cammni ar dialog die -

"gamba baby(baby pramatang kat kotak rokok) ni kire lawak lagi"

Aku x tanya lak lawak dari apa, ke ade gmba yg x lawak..so aku pun mencelah -

"John, kalo letak gamba batu nisan kat kotak rokok ni lawak tak??"

John cakap - "ha yang tu tak lawak"

Aku - "eh x lawak ek??,hahahhahahha"

Heheh, aku gurau je, tapi bile pikir balik, takut gak kalo ltak gambo batu nisan, ngeri oo


imagine this:

kotak rokok di Thailand


TURN INTO THIS:


contoh batu nisan di tapak perkuburan Islam

18 comments:

ije said...

haha. hari tu kuar ng along. kawan dia kirim rokok sekotak. ktrg bukan main pilih gambar2 yg horror. haha. pilih paru2 hitam tu. hiks.

kalau pilih baby, dia xfhm lagik. single. bujang. ehe

A.I.Z.A.T said...

hehe,ok ar tu..siap pilihkan.
mcm iklan bank rakyat tu- "SAYA MESTI PILIH"..wakakka..

Mr. Azman @ Kreuger said...

wah...lagi macam gampang rokok
kat thailand... memang gambar
tadek edit langsung.. hadoi ai.

kalau aku duk kat thailand, sure
aku berenti terus dari isap rokok!

A.I.Z.A.T said...

hahhahaa, ok pe gamba rokok ni man..
lawa ade, smart ade, ngeri pn ade..
hahahhaha..

ko betuah man sbb dok kat Malaysia.. huhu..tp man, mana ble benti..

ko kene ingat-

"NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER"

hihihihihihihihi;p

NoRT said...

dulu aku pnah brenti stakat 2 minggu je dpt tahan..pastu tu isap balik la...adeh la..lama2 mati katak je aku ni..... mmg never give up bli... never surrender bila da batuk... huhuhuhu

A.I.Z.A.T said...

Ha tu yg xnk tu.
ingat,buat ape pn, jgn sesekali benti. hahhaha..jahat ar aku nih..

apepn, kite sume kene gune ayat ni ok

"NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER"

wakakakakkakakakak;)

che aliaa said...

hehe.. menarik gak idea ltk gambar tanah perkuburan ;P

Juz an ordinary Hidayah said...

dh letak gambar ngeri mcm2 bagai...
lagi xmo benti ke??
sama je cam hubby akak..
suuuuusssaaaahhhh sgt nk benti..
tension tul...

bie said...

hai aizat.. kelakar betul!!! kalau letak gambar perkuburan itu terbaru tuh hehehe.... entah berhentikah tak tu kehkehkeh..

A.I.Z.A.T said...

Che Aliaa-

hehe,menarik ek? bleh usulkan kat kementerian kesihatan ni;)

thanks 4 ur comment

A.I.Z.A.T said...

Kak Hidayah-

biasa ar kak, nak seribu daya, xnk seribu dolak dalih..
hehe,ltak ar gambo ape skalipun, konpem dorg isap gak..huhu

A.I.Z.A.T said...

Bie-

Hai, kelakar ek? kotak rokok kat brunei ade ke gamba camtu?

ele,xdenye berhenti bie.. kalo dah addicted nak buat camne?hehe

rudy syah said...

gamba kubur pown cantek gak...
tp klu gambar org dah siap kapan lg ngeri dowh...
best x idea aku ni encik aizatbest??

A.I.Z.A.T said...

Agak2 ar nk ltak mayat kene kapan dowh..camtu org agama lain x takut..
tp ngeri ar.nak nak kalo ko jadi model mayat..nak?? ak amik gmba..hahahahaha

menteil said...

hehe... soalan bonus...
ko isap rokok tak bro?

A.I.Z.A.T said...

Sedara Menteil-

hehe..ssh ar soklan bro ni.
Tapi malangnya aku tak hisap rokok..
huhu

CheAliaa said...

huuu.. yup2.. ;)

A.I.Z.A.T said...

Che Aliaa-

Ape yg yup2 tu?heheh

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates