Saturday, October 4, 2008

Maaf?? Jangan Harap!!

Hi, Selamat hari raya,Maaf Zahir Batin kepada semua pembaca blog saya..camne raya? ok ke raya?
cakap pasal raya ni, mesti teringat pasal nak bermaaf-maafan,kan? saya ada satu benda nak cite pasal maaf2 ni, dan cite ni jadi beberapa ari sebelum raya aritu.. and so i'll give u de intro bout dis story..

let say there was 3 people involve,ui cakap omputih lak! 2 orang perempuan, dan 1 lelaki..ni smua budak kolej dulu..bagi tidak mengaibkan sesetengah individu, saya begi nama samaran ar kat dorang..


Perempuan(P), lelaki(L), dan Mangsa(M)..

Ok, P ialah girlfren kepada L dan M ialah seorang perempuan dan juga kawan baik saya..And so, 'P' ni penah gak rapat ngan saya dulu2, 'L' pun sama gak ar,sume ngam..oleh kerana dulu saya slalu anta sms kat 'P' even seblum die couple ngan L pun saya dan P mmg ok ar..tapi satu hari saya decide untuk taknak bape involve dengan P just because i dont want L think else.. OMG, jelaous tu bende yang sangat tak bagus,so untuk memastikan pasangan barua ni idup bahagia, saya pun taknak ar contact2 si P tadi tu..lama gak ar..macam dah setahun pun ada..

Sehinggalah bulan lepas sbelum puasa, ok kite cite pasal Mangsa iaitu M..Saya jupe M satu hari tu, sebab nak lepak ngan kawan nama Lin,die stdy kat sabah..one of our click ar gitu..tengah2 lepak tu, M dapat call,die gitau L tepon, dengar gak ar L tanya ngah watpe and all de bullshit, jadi saya dok tepikir, apa kejadahnya budak L yang da ada awek ni sebuk2 nk tanya pasal M..tapi saya bia gak.. so lepas tu saya anta ar M balik umah..then dis L bastard call lagi tanya kat mana ape sume.."pukimak la ko weh,ko nak ape lagi"(dalam hati saya), saya tanya r si M, "budak L tu nak ape, die bkn ade awek ke?", pastu M jawab, sort like dis tellin L dah takde pape hubungan dengan P..saya pun tekejut, tapi malas ar nak pecaya dulu..saya sabar dan sejak 2 minggu mula puasa, saya start sms si P untuk mengetahui berita sebenar tapi secara coverline..

Jadi setelah saya sms,time tu ati dah panas..saya sms P tanya je ar lebih kurang camni "nape si L asik call n msg si M??" so dis pukimak idiot si P jawab dgn selamba "ohh, L nak mintak no fon Linda(kwn yang kat sabah tadi tu)"..me like talking to myself "bapak ko, xkan mintak no fon Linda sekali tapi call, msg ari2..babi ke apa ko ni bodoh sangat"..Ok,in dis situation dis bitch P still have her ass on dis L shit..its ok, takpe ar..sayang sangat kot pakwe die..Tengah2 rancak sms dgn P,tetibe die gtau die da forward msg saya bagi2 tadi tu kat L dan suh saya jangan r pikir pape dan dlm masa yang sama, die ckp saya jealous sbb "tak dapat si M" dan tanya saya suke si M ke..pantat ko wei,aku gitau elok2, xnk ko kene tipu,ko lak tuduh2 aku camtu..buang je ar tudung kat kepala ko,jangan pakai baju, jangan pakai slua..ko gi mati lagi elok(cursing is like drinking),heheh..pastu P dah start2 tuduh saya macam2, siap cakap aku buat die salah faham ngan pakwe die ar pe ar, padahal die yang bangang gi forward msg aku on de spot..bangang!!!

Jadi,aku pun sms mangsa atau M untuk confirmation. dan ternyata sah M dah kene tipu dengan L tapi bukan salah M..dia mmg taktau..L gitau M die dah takde pape ngan pukimak atau P tadi tu..dan mmg die ari2 call M tiap2 pagi lepas die balik keje..
hahahhahha..saya forward msg M kat P tapi P masih lagi nk backed-up L, die mintak num fon M tapi saya tak bagi sebab saya rasa dah xde sebab kenapa nak kene tolong minah barua ni lagi lepas die dah tuduh saya camtu dan saya give up dan menganggap P mungkin mmg bangsat dan sangat naif, mungkin P itu terencat dan singkat otaknya..saya sempat msg last text kat P gitau takyah ar die nak mintak2 maaf later on ke apa, sebab aku takkan maafkan..get it?? Aku takkan maafkan orang yang buat fitnah kat aku, may u rot in hell just like u deserve it..gi mampos ye ko P..jangan kacau aku lagi..go fuck urself..

Aku dah gitau M, kalo aku ada dengar sikit pun cite pasal L, die pun takyah la nak contact2 aku dah, aku dah fed-up..aku dah banyak bagi chance..dan mungkin dah sampai masa untuk aku jadi kejam..mungkin sampai masa kita kene lupakan orang yang lupa kat kita..mungkin sampai sudah masa untuk biarkan mereka, sebab hati sendiri ialah satu2nya hati yang perlu dijaga instead jaga hati kawan..daa..

Selamat Hari Raya

3 comments:

ELeEa said...

salam...
whatever pun...sabar separuh drp iman...
sdgkan nabi pun maafkan umat bro...
pas maaf tu wat derk je r...kalo dia sedar Alhamdulillah...kalo cam2 gak...dia nyer pasal r bro...

SELAMAT HARI RAYA bro...maafla lambat wish...ampun maaf andai ada tkasar bahasa n tguris hati...harap maafkan ea incik aizat... =)

Nurmala said...

Heh….marah sangat nampaknya ek..biasa la tu manusia..
Tapi akak setuju sgt with dia stat – “aku dah banyak bagi chance..dan mungkin dah sampai masa untuk aku jadi kejam..mungkin sampai masa kita kene lupakan orang yang lupa kat kita”

su said...

salam syawal...

Aizat's life © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates